EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(-0.02%)
CHF
4,18 RON
(-0.01%)
AUD
3,00 RON
(-0.01%)
CAD
3,17 RON
(-0%)
BGN
2,42 RON
(0%)
RUB
0,06 RON
(0%)
ZAR
0,30 RON
(-0.03%)
BRL
1,13 RON
(-0.03%)
CNY
0,62 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0.01%)

Nimic nu împiedică autorităţile române să ratifice acordul de extrădare cu Siria

0
Ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, a declarat, miercuri (22 februarie 2012), că nimic nu împiedică autorităţile române să ratifice acordul de extrădare cu Siria. El a subliniat că România nu îşi retrage oficiul diplomatic din Siria şi că participă la dialogul internaţional prin care cere autorităţilor de la Damasc să oprească acţiunile militare.

„Faptul că, la un moment dat, partenerul are o dificultate sau se află într-o situaţie critică sau criticabilă, din punctul de vedere al relaţiilor internaţionale, este un alt subiect. Acest acord trebuie ratificat, partea română trebuie să-şi îndeplinească obligaţiile, modul în care se va pune în aplicare eventual acest acord sigur va depinde şi de dezvoltările instituţionale din Siria. Deci, ideea că noi nu ratificăm pentru că în Siria sunt dezvoltări complicate nu mi se pare a respecta Dreptul internaţional”, a afirmat Diaconescu la RRA, făcând referire la blocarea semnării acordului de extrădare cu Damascul de către Senat pe motivul situaţiei din Siria.

În plus, ministrul de Externe a arătat că România îi ajută pe cetăţenii săi din Siria cu informaţii, dar şi cu ajutoare, în colaborare cu Înaltul Comisar al ONU pentru refugiaţi, Crucea Roşie şi Semiluna Roşie.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.