EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Ofertele publice sunt cruciale pentru dezvoltarea alternativei de finanţare a economiei

0
Finalizarea cu succes a ofertelor publice din anul 2012 ca alternativă de finanţare a economiei româneşti reprezintă o condiţie pentru dezvoltarea strategică a României, a declarat, joi (23 februarie 2012), preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, Lucian Anghel, la un seminar pe teme economice.

„Ofertele publice trebuie să se încheie cu succes. Sunt cruciale pentru dezvoltarea unei alternative pentru finanţarea economiei. Acum economia se bazează pe creditul bancar, aproape exclusiv. Iar peste 85% din capital este deţinut de străini. De aceea ar trebui create alternative de finanţare.”

„Acesta e rolul bursei. Ultimul IPO a avut loc în 2007. Funcţia s-a cam atrofiat de atunci. Acum avem o oportunitate. Dacă gândim strategic este de importanţă colosală acest an, este importantă finalizarea cu succes a ofertelor publice. Sunt convins ca avem şanse să aducem campioni regionali, care să se finanţeze prin bursă, să creeze locuri de muncă şi care să conducă la o creştere a economiei româneşti şi la o creştere a avuţiei pe cap de locuitor„, a afirmat Lucian Anghel.

De asemenea, acesta a precizat că România ar trebui să devină un hub regional. BVB îşi propune să fie un lider în sud-estul Europei. Avem argumente să susţinem acest obiectiv pe termen lung, deciziile luate în România vor fi de asemenea manieră astfel încât să fie un hub regional”, a adăugat Anghel.

Preşedintele BVB a menţionat că procesul de consolidare fiscală va continua, context în care bursa trebuie să finanţeze economia.

„Procesul de consolidare fiscală va continua, la fel şi cel de reducere a cheltuielilor, iar statul nu va avea suficienţi bani să investească în companiile de stat. Aceasta este rolul bursei, să finanţeze economia”, a spus Lucian Anghel.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.