EUR
4,81 RON
(+0.02%)
USD
4,43 RON
(+0.24%)
GBP
5,72 RON
(+0.7%)
CHF
4,53 RON
(+0.1%)
BGN
2,46 RON
(-0.12%)
BYN
1,98 RON
(+0.2%)
CAD
3,33 RON
(+0.29%)
RSD
0,04 RON
(+0.05%)
AUD
2,91 RON
(+0.63%)
JPY
0,04 RON
(+0.41%)
CZK
0,19 RON
(+0.54%)
INR
0,06 RON
(+0.13%)

 

Procurorii au început urmărirea penală împotriva companiei de gaz din Sighetu Marmaţiei

Procurorii au început urmărirea penală împotriva SC Berg Sistem Gaz SRL, firmă care a executat lucrarea de introducere a sistemului de alimentare cu gaz în Sighetu Marmaţiei, pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi distrugere din culpă cu consecinţe deosebit de grave, a anunţat joi (23 februarie 2012) procurorul general, Laura Codruţa Kovesi.

De asemenea, anchetatorii au dispus verificări pentru identificarea bunurilor deţinute de SC Berg Sistem Gaz SA în vederea dispunerii măsurilor asigurătorii, pentru recuperarea prejudiciilor produse în cauză.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au solicitat Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) documentaţia care a stat la baza autorizării şi licenţierii SC Berg Sistem Gaz SRL.

Totodată, au fost solicitate de procurori foile de observaţii ale celor 11 persoane internate în Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri Bucureşti şi ale celor patru persoane internate în Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca Bucureşti.

Urmează ca, după formularea concluziilor medico-legale provizorii, să fie stabilită încadrarea juridică în raport cu vătămarea corporală a fiecărei persoane în parte.

Datorită complexităţii cauzei şi împrejurărilor de fapt, soldate cu vătămarea corporală a unui număr de 21 persoane, precum şi datorită faptului că sediul firmei implicate se află în Bucureşti, prin rezoluţia procurorului general, Laura Codruţa Kovesi, s-a dispus preluarea acestei cauze de către Secţia de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Parchetul declară că perimetrul producerii accidentului, respectiv străzile Gheorghe Şincai şi Corneliu Coposu din Sighetul Marmaţiei, este şi în acest moment blocat accesului public, până la finalizarea verificărilor. Distribuţia gazului metan în acest perimetru este stopată.

Procurorii au dispus ANRE luarea de urgenţă a unor măsuri în vederea verificării întregii reţele de distribuţie a gazului metan din oraşul Sighetu Marmaţiei, pentru a verifica eventualele scurgeri sau pungi de gaz, de natură să pună în pericol viaţa şi sănătatea locuitorilor oraşului.

Până în acest moment al cercetărilor, au fost ridicate o serie de documente şi bunuri de la cele două puncte de lucru ale SC Berg Sistem Gaz SA din Sighetu Marmaţiei (cu sediul social în Bucureşti), fiind sigilate uşile de acces ale acestor puncte de lucru (cu excepţia încăperii unde se află dispeceratul de primire a unor sesizări din partea populaţiei şi a camerei unde se află materialele utilizate la intervenţii).

De asemenea, au fost audiate persoanele implicate în prima explozie din Clubul din Sighetu Marmaţiei şi s-a procedat la audierea a 14 persoane, angajaţi ai Berg Sistem Gaz SA.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata