Reprezentantul CE: Piaţa vrea să vadă determinare şi continuitate în consolidarea fiscală şi reforma structurală

Piaţa financiară internaţională vrea să vadă la Guvernul României hotărâre şi continuitate în procesele de consolidare fiscală şi reformă structurală, a declarat, miercuri (22 februarie 2012), directorul pentru România al Directoratului General al Comisiei Europene, Istvan Szekely, la întâlnirea cu premierul Mihai-Răzvan Ungureanu.

„Piaţa nu se aşteaptă ca Guvernul să rezolve instant toate problemele, ci vrea să vadă determinare şi continuitate în procesul de consolidare fiscală şi cel de reformă structurală, mai ales în contextul economic internaţional„, a afirmat Szekely, potrivit unui comunicat al Guvernului.

În context, el a susţinut că scopul Programului Economic al României este „de a consolida capacitatea ţării noastre de a se finanţa pe cont propriu de pe pieţele internaţionale”.

La rândul său, şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, a apreciat dorinţa noului Guvern de a continua programele demarate prin acordurile cu FMI, BM şi UE.

„Trebuie să remarc faptul că în acest moment suntem la zi în ceea ce priveşte ţintele asumate, pe care le vom prezenta la sfârşitul lunii martie în boardul FMI”, a spus Franks, conform sursei citate.

El a salutat hotărârea Guvernului pentru diminuarea evaziunii fiscale şi creşterea încasărilor la buget, subliniind că FMI va continua să ofere tot sprijinul logistic pentru implementarea acestor măsuri.

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a transmis reprezentanţilor FMI şi CE un mesaj de continuitate economică şi politică.

„Semnalele pe care le-am dat sunt, (…) în primul rând, continuitate politică, continuitate economică, de fapt, o continuitate de determinare în a realiza obiectivele fixate în scrisoarea de intenţie. Acest lucru, de fapt, înseamnă stabilitate pentru noi şi, mai ales, pentru pieţele externe, predictibilitate, predictibilitate pentru mediul de afaceri românesc, predictibilitate pentru prezumtivele investiţii străine, predictibilitate pentru pieţele de capital„, a spus şeful Executivului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.