România amână ratificarea ACTA până la o decizie a Curţii Europene de Justiţie

2

Executivul a luat decizia de a amâna ratificarea acordului ACTA până la pronunţarea Curţii Europene de Justiţiei în acest caz, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

„Astăzi a fost o decizie la nivelul Cabinetului, cu miniştrii responsabili pe chestiunea ACTA. S-a ţinut cont de evoluţiile internaţionale, unde sunt state care deja au suspendat acest acord şi, în acelaşi timp, Comisia Europeană s-a adresat Curţii de Justiţie pentru o evaluare a acordului.

Ţinând cont de toate aceste elemente, s-a stabilit ca ratificarea procesului să fie amânată până când vom avea un răspuns al Curţii de Justiţie şi abia apoi se va lua o decizie în acest sens în privinţa ACTA în ceea ce priveşte România”, a spus Suciu, după şedinţa de Guvern.

Comisia Europeană va apela la Curtea de Justiţie a UE, cea mai înaltă instanţă europeană, pentru a determina dacă Acordul comercial de combatere a contrafacerii (ACTA) încalcă drepturi şi libertăţi fundamentale ale omului.

loading...
Citește și
2 Comentarii
  1. Romanian Citizen spune

    ACTA un proiect prost redactat din care nu ramai mai cu nimica ce doreste sa sustina.
    O sleahta de incompetenti care nu stiu sa se exprime au redactat un cacat din care nu rezulta scopul si care este finalitatea lui.
    Poate doresc o scadere a vanzarilor de gadget-uri:laptop, tablete, telefoane cu 60% in prima faza?

  2. Unul spune

    Aceasta lege mi se pare o abureala totala,in mod sigur incalca drepturi ale omului.Discutia privitor asupra acestui fapt,este doar o bata in balta.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.