Sever Voinescu: Decizia de a candida la Primăria Clujului îi aparţine exclusiv domnului Boc

Vicepreşedintele PDL Sever Voinescu a declarat, joi (23 februarie 2012), la Ploieşti, că nu există în partid discuţii „sistematizate” referitoare la o eventuală candidatură a fostului premier Emil Boc la Primăria Cluj, el subliniind că o decizie în acest sens îi aparţine „exclusiv” preşedintelui democrat-liberal.

„Nu există discuţii sistematizate, adică nu a existat nicio discuţie în forurile de conducere a partidului, în structurile noastre formale, dar există mulţi colegi din PDL care vorbesc despre asta, care îşi doresc asta, care îi doresc domnului Boc asta, cu convingerea că domnul Boc va câştiga fără probleme, dacă va candida, Primăria Clujului”, a precizat Voinescu.

De asemenea, acesta a subliniat că nu se pune problema ca Emil Boc să fie obligat să candideze pentru fotoliul de primar al Clujului şi că decizia în acest sens îi aparţine fostului premier. „Decizia îi aparţine exclusiv domnului Boc şi partidul nu poate începe o discuţie decât dacă domnul Boc a luat o decizie şi ne anunţă şi o discutăm. Am văzut speculaţii prin presă că va fi obligat de noi. Asta în niciun caz”, a adăugat liderul democrat-liberal.

Întrebat despre prejudiciul pe care scandalul în care este implicat fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, l-a adus imaginii partidului, Voinescu a precizat că îi este greu să facă o apreciere, dar, din spusele colegilor de la Cluj, acesta este „destul de mare”. „Mi-e greu să cuantific (n.r. – prejudiciul adus imaginii PDL), cred că mai bine întrebaţi la Cluj. (…) E destul de mare”, a conchis Sever Voinescu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.