Sindicatele au obţinut reducerea, cu circa 150 de persoane, a listei de disponibilizări de la CFR Călători

Lista de disponibilizări de la CFR Călători care cuprindea iniţial un număr de 1.143 de persoane, va fi redusă cu aproximativ 150-180 de persoane, reprezentând cazurile sociale grave, a anunţat miercuri (22 februarie 2012), Gheorghe Frăţică, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Mişcare Comercial, după negocierile purtate cu ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Alexandru Nazare.

„Singurul lucru pe care l-am obţinut după întrevederea avută cu domnul ministru Nazare a fost reducerea, cu aproximativ 150-180 de persoane, a listei de disponibilizări pe care trebuie să o operăm în urma notificării primite marţi de la Societatea Naţională de Transport Feroviar. Este vorba de cazurile sociale grave, respectiv de oameni care sunt unici susţinători de familie sau care suferă de anumite afecţiuni. În cursul zilei de joi sunt aşteptaţi la Bucureşti directorii de regionale din toată ţara, care vor aduce tabelele nominale cu persoanele ce urmează să fie disponibilizate, pentru identificarea cazurilor sociale grave„, a spus Frăţică.

Acesta a precizat că a insistat, pe lângă ministrul Nazare, că decizia disponibilizării nu este cea mai bună măsură care poate fi luată în această perioadă, mai ales că anul trecut au fost disponibilizaţi alte 5.000 de persoane.

„Potrivit notificării primite de la Societatea Naţională de Transport Feroviar, oamenii intră de astăzi (n.r.-miercuri) în preaviz, urmând ca disponibilizarea efectivă să aibă loc la data de 23 martie. Conform contractului coletiv de muncă, persoanele care îşi vor pierde serviciul vor primi lunar, timp de 6 luni, o sumă de 670 lei„, a mai spus Gheorghe Frăţică, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Mişcare Comercial.

Citește și
3 Comentarii
 1. ceferist spune

  Cazurile astea „SOCIALE GRAVE” oare cum s-or fi analizat, este o MINCIUNA EXECRABILA cea ce sa facut. De ce nu se face publica lista cu aceste cazuri cu care se lauda „BOSS-ii” de la sindicate? Pe langa unele cazuri , cu adevarat sociale, s-au lipit o multime de LIPITORI, care in toti anii in care au lucrat la CFR , sau fofilit cand era vorba de munca , ca de, doar au pile mari, si au fost tiniti in carca de PROSTI, care trageau din greu si pentru ei. va dau un exemplu numai: Oare cum e posibil ca o angajata sa documenteze ca are in intretinere 2 copii, cand acestia sunt casatoriti, cu copii la randul lor, dovedeste ca este divortata, cand ei locuiesc impreuna, el este salariat. Si lista ar putea continua, oare cum au verificat liderii care au intocmit acele dosare, cu telefoane de la „UNCHIU’ sau „nenica”?
  Vamultumesc pentru intelegere.

 2. LEANCA ANETA spune

  Cum sau rezolvat cazurile sociale?Ca nici nu au vrut sa auda conducerea si sindicatul.Sunt singura intretinatoare de fam.vaduva cu copil la facultate anul 11,cu mama de 84 ani in intretinere[vaduva]si nici nu au vrut sa auda cazul.mentionez ca nu am avut nici o abatere,nici o penalizare ,nici un c.m.in 32 de ani.Am considerat ca;cine isi vede de treaba ‘nu se leaga nimeni de el.fals. Nu m am asteptat nici o sec.sa fiu lovita miseleste .Dupa 32 ani de munca la st. roman. viitor SOMER analizati cazul ptr. a va convinge.in speranta ca m ati inteles va multumesc ptr.intelegere!

 3. ceferist spune

  Am fost in audienta la Dl. Director Maier (mai bine zis am vrut sa ajung acolo , pentru ca nici nu avrut sa stea de vorba cu noi , cei care am solicitat audienta la dansul) ca vom fi asistati de reprezentatul sindicatului, la usa ministerului a venit dl.Buhac , liderul federatiei, care ne-a salutat si sa ne spuna ca are o sedinta, si dupa audiente sa-l contactam . A ramas cu noi viceliderul dl. Daniel Constantin, care a mers cu noi pana la usa dl-ui Director adjunct Resid, si sa scuzat ca nu poate intra cu noi ca ne face mai mult rau, si dus a fost.
  Pur si simplu nu te baga in seama cand i-ti spui oful, dupa care dl Resid mai are si tupeul de a te lua peste picior, ca daca ai luat bilet la tren pana la Bucuresti , e bine ca faci profit SNTFC-ului. Si uite asa raman acele „Cazuri sociale ” fabricate de sindicate, iar cei care iau tinut in carca atatia ani pleaca, ca doar am fost donatori la sindicat.
  Ar mai fi multe de adaugat, dar ce folos colega, caci oricum dupa varsta de 50 de ani si 33 de munca suntem umplutura in societatea romana.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.