Traian Băsescu a vorbit cu ambasadorul Irlandei despre expertiza irlandeză în domeniul absorbţiei fondurilor comunitare

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit miercuri (22 februarie 2012) la Palatul Cotroceni pe ambasadorul Irlandei în România, Oliver Grogan, cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare, prilej cu care şeful statului a subliniat importanţa continuării cooperării româno-irlandeze în domeniul absorbţiei fondurilor comunitare.

„Şeful statului i-a adresat felicitări pentru desemnarea ca ambasador în România, precum şi urări de bun venit şi succes în activitatea pe care urmează să o desfăşoare în ţara noastră. În acest context, preşedintele Traian Băsescu s-a referit la expertiza irlandeză în domeniul absorbţiei fondurilor comunitare, subliniind importanţa continuării cooperării în cadrul unor acţiuni vizând transferul celor mai bune practici dezvoltate în Irlanda către autorităţile române de profil. În cadrul convorbirilor, şeful statului a subliniat necesitatea unei abordări comune la nivelul tuturor statelor membre ale Uniunii Europene, în vederea depăşirii actualelor provocări cu care se confruntă Uniunea”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit sursei citate, ambasadorul irlandez a reiterat angajamentul Ambasadei Irlandei în continuarea transferului de expertiză în ceea ce priveşte gestionarea instrumentelor structurale, exprimându-şi speranţa unui dialog bilateral cât mai consistent pe durata mandatului său, în special în contextul asumării Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către ţara sa, în prima jumătate a anului 2013.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.