Ungureanu a discutat cu reprezentanţii FMI şi CE despre acţiunea României pentru flexibilizarea pieţei muncii unor state UE

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a discutat, miercuri (22 februarie 2012), cu reprezentanţii FMI şi CE despre modul în care România ar putea flexibiliza deciziile unor state din Uniunea Europeană privind accesul lucrătorilor români pe piaţa muncii din acele ţări.

„Nu vă ascund, între altele, că am discutat şi despre modul în care am putea flexibiliza hotărârile unor guverne naţionale în interiorul Uniunii Europene, pentru a accepta forţa de muncă românească în propriile pieţe naţionale. Avem nevoie ca Uniunea Europeană, mai ales statele reticente la importul de forţă de muncă românească să înţeleagă două lucruri: că face parte dintre libertăţile esenţiale, din filosofia esenţială a UE şi că beneficiul este mutual, şi pentru cel care trimite, şi pentru cel care primeşte”, a menţionat şeful Guvernului.

El a negat că ar fi discutat cu oficialii FMI şi CE despre veniturile populaţiei şi despre posibilitatea majorării salariilor bugetarilor şi a pensiilor.

”Aceasta ar fi însemnat să discutăm despre scrisoarea de intenţie, dar fiţi convinşi că este şi în filosofia noastră, şi în filosofia lor, ca tot ceea ce facem să aibă şi o dividendă pentru cetăţeni, ne gândim la bunăstarea cetăţenilor în modul cel mai sincer şi mai direct cu putinţă. (…) Totul depinde de modul cum reuşim să ne mişcăm în lunile care urmează”, a mai afirmat Ungureanu.

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu i-a primit, miercuri, la Guvern, pe şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, şi pe directorul pentru România al Directoratului General al Comisiei Europene, Istvan Szekely.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.