Cum să ştergi istoricul căutărilor tale pe Google, înainte să fie prea târziu…

Nu a mai rămas decât o săptămână până când Google va pune în aplicare noua sa politică de confidenţialitate. Este vorba despre o măsură controversată ce îi va permite selectarea, stocarea şi utilizarea datelor personale ale utilizatorilor săi, scrie Daily Mail.

Gigantul web va avea posibilitatea de construi un profil permanent al fiecărui utilizator, incluzând informaţii personale cum sunt cele legate de vârstă, sex, locaţie şi  chiar orientare sexuală.

De la 1 martie, pentru utilizatorii Google ieşirea din această obligativitate nu va fi o opţiune, deşi noua politică a fost dur criticată de militanţii pentru protecţia vieţii private, care au şi înaintat o plângere către autorităţile de reglementare din SUA.

Totuşi, înainte ca măsura să intre în vigoare, ceea ce încă mai poate face un utilizator Google este să-şi şteargă istoricul căutărilor. Acest lucru va limita măsura în care Google va putea înregistra toate mişcările dumneavoastră, inclusiv secretele care ar trebui să rămână ascunse.

Dacă vă interesează cum puteţi face asta, există trei paşi simpli:

1. Intraţi în contul personal de Google cu Sign in. Mergeţi la meniul de sub numele de utilizator din colţul din dreapta sus pentru a intra în setări / settings. Click pe setătile contului / account settings, ca în imaginea de mai jos.

2. Identificaţi secţiunea servicii / services şi daţi click pe linkul Vizualizaţi, activaţi sau dezactivaţi istoricul web, aşa cum vedeţi în caseta de mai jos.

Citeste continuarea…

Citește și
3 Comentarii
 1. CICI spune

  Aia cu identificarea e mai grea:

  Setari -> Accounts and Import (tab in sectiunea de sus)
  ->Other Google Account settings (a treia optiune din Change account settings).

  Le-au dosit destul de bine 🙂

 2. nitu mariana spune

  nu am ce comenta ar trebui sa comenteze cei care i-am ales si ne apara drepturile…..in tot cazul multumim

 3. sandu spune

  eu am renuntat la google pentru ca ma enerva predictibilitatea cautarilor. Am trcut pe Bing si sunt extrem de multumit.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.