Cum să ştergi istoricul căutărilor tale pe Google, înainte să fie prea târziu…

3. Ultimul pas – puteţi elimina toate detaliile căutărilor făcute până în acest moment cu un click pe Eliminaţi tot istoricul web. Funcţia va rămâne dezactivată până în momentul în care vă veţi hotărî să o reactivaţi.

Deşi dezactivarea istoricului web nu va împiedica Google să colecteze şi să stocheze informaţii legate de utilizatori şi de a le utiliza pentru scopuri interne, opţiunea pe care o faceţi va permite ca datele dumneavoastră să intre în anonimat în 18 luni.

Singura posibilitate de a vă anula arhiva de căutări online poate fi făcută numai cu logarea prin Sign in, deoarece Google poate folosi şi adresele de IP ca elemente de identificare.

În acest moment nu se ştie cu exactitate cum anume va utiliza Google informaţia ataşată fiecărui utilizator, însă măsura a fost amplu criticată. Centrul pentru Democraţie Digitală  a depus o plângere la Comisia Federală de Comerţ. Dacă va avea câştig de cauză, Google ar putea plăti până la 16 000 dolari pe zi la fiecare încălcare a confidenţialităţii utilizatorilor săi.

Problemele de confidenţialitate îi vizează mai ales pe cei care împart acelaşi cont cu alţi membri ai familiei. De exemplu, o căutare după fotografii cu femei sumar îmbrăcate se poate „transforma” într-o recomandare a unui concurs de bikini pe YouTube, adresată oricărui alt membru al familiei tale.

Pe această temă, Cecilia Kang, de la Washington Post, susţine că „utilizatorii Google se simt trădaţi, deoarece nu sunt obişnuiţi să regăsescă informaţiile care îi privesc direct, pe alte pagini web.”

„Poate că un utilizator Gmail trmite, de exemplu, mesaje cu privire la o întâlnire privată cu un coleg şi nu doreşte ca locaţia acestei reuniuni să fie transferată în masa de date Google sau folosită pentru Google Maps” a mai afirmat aceasta.

Site-ul de tehnologie Gizmodo a anunţat, la rândul său, că acesta este sfârşitul moto-ului „nu fi rău” sub umbrela căruia a stat Google până acum. Pe site, Mat Henan a scris: „Această mişcare înseamnă, de fapt, că ceea ce fac eu astăzi în relativ anonimat ar putea fi într-o zi fi explicit asociat cu numele meu, faţa mea, numărul meu de telefon”.

”Dacă vei utiliza serviciile Google, va trebui să fii implicit de acord cu această politică de confidenţialitate, care este inversul absolut al politicilor sale anterioare” a adăugat acesta, în timp ce Larry Dignan, de pe ZDnet.com, a descris noua decizie Google ca fiind „o politică de Big Brother.”

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...
3 Comentarii
 1. CICI spune

  Aia cu identificarea e mai grea:

  Setari -> Accounts and Import (tab in sectiunea de sus)
  ->Other Google Account settings (a treia optiune din Change account settings).

  Le-au dosit destul de bine 🙂

 2. nitu mariana spune

  nu am ce comenta ar trebui sa comenteze cei care i-am ales si ne apara drepturile…..in tot cazul multumim

 3. sandu spune

  eu am renuntat la google pentru ca ma enerva predictibilitatea cautarilor. Am trcut pe Bing si sunt extrem de multumit.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.