Dinel Nuţu (Staicu) a scăpat de pedeapsa de 7 ani de închisoare din dosarul devalizării BIR

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a admis, joi (23 februarie 2012), contestaţia în anulare formulată de fostul preşedinte al SIF Oltenia, Dinel Nuţu, fost Staicu, formulată în dosarul privind devalizarea Băncii Internaţionale a Religiilor în care fusese condamnat la şapte ani de închisoare, însă nu va fi eliberat, deoarece este arestat preventiv în dosarul fraudării Transgaz Mediaş.

Prin decizia CAB s-au anulat mandatele de arestare din dosarul Judecătoriei Sectorului 4, care l-a condamnat pe Dinel Nuţu la pedeapsa cu închisoarea cu executare, pedeapsă majorată la şapte ani de judecătorii CAB.

Magistraţii au reţinut autoritatea de lucru judecat a Curţii de Apel Craiova şi au decis că Dinel Nuţu a mai fost judecat o dată pentru aceleaşi fapte.

Pe 4 aprilie 2011, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti l-au condamnat pe directorul SIF Oltenia, Dinel Staicu, la şapte ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi complicitate în dosarul fraudării BIR.

După ce a fost condamnat, Dinel Staicu a fost dat în urmărire generală deoarece nu a fost găsit la domiciliul său, iar ulterior a părăsit ţara după ce şi-a schimbat numele în Dinel Nuţu.

Judecătoria Sectorului 4 a emis un mandat european de arestare pe numele său, care a fost pus în executare de Interpol.

Pe 19 aprilie 2011 poliţiştii ungari l-au depistat pe Nuţu pe raza localităţii Mako din Ungaria, în apropierea frontierei cu România, şi l-au predat autorităţilor române pe 28 aprilie 2011.

Acesta a fost preluat din Vama Borş şi dus în arestul IPJ Bihor, apoi transferat în arestul Poliţiei Capitalei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.