Directorul Direcţiei Silvice Argeş, reţinut de procurorii DNA pentru mită

Directorul coordonator al Direcţiei Silvice Argeş, Ion Dobrinoiu, a fost reţinut, vineri (24 februarie 2012), de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Piteşti, sub acuzaţia că a primit 12.000 lei mită de la administratorul unei firme private, pentru a-i facilita acestuia atribuirea unui contract.

Potrivit unui comunicat al DNA, joi, 22 februarie 2012, Ion Dobrinoiu a primit cu titlu de mită suma de 12.000 lei de la învinuitul Florin Păun, administrator la SC Explorer Marcos Wood SRL Stoeneşti, judeţul Argeş, pentru a-i facilita atribuirea unui contract de exploatare masă lemnoasă din domeniul silvic public.

Suma de bani a fost găsită la percheziţiile domiciliare efectuate.

Lui Ion Dobrinoiu i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, iar vineri a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca în aceeaşi zi să fie prezentat Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Faţă de învinuitul Florin Păun, procurorii au dispus măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul MAI – Direcţia Generală Anticorupţie şi Inspectoratul de Poliţie al judeţului Argeş.

Loading...
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.