EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,13 RON
(-0.52%)
GBP
5,37 RON
(+0.03%)
CHF
4,47 RON
(+0.44%)
BGN
2,47 RON
(+0.41%)
BYN
1,69 RON
(-0.85%)
CAD
3,07 RON
(-0.28%)
RSD
0,04 RON
(+0.02%)
AUD
2,92 RON
(+0.27%)
JPY
0,04 RON
(-0.02%)
CZK
0,18 RON
(+0.18%)
INR
0,05 RON
(-0.11%)

V-aţi întrebat de ce este numită România „Grădina Maicii Domnului”?

– Afirmaţia că România este Grădina Maicii Domnului, făcută de Papa Ioan Paul al II-lea, în mai 1999, la Bucureşti, a rămas, pentru mine, fără o explicaţie concretă, până la sfârşitul lunii noiembrie 2008.

Era în ziua de 27 noiembrie şi întâmplarea a făcut ca la Piatra-Neamţ să vină, cu probleme legate de nişte acte, un nemţean ajuns călugăr la Vatican, evident într-un ordin catolic. Din vorbă în vorbă, Ioan Cobzaru, aşa îl cheamă, mi-a arătat medalionul Fecioarei Maria făcut în urma apariţiei Maicii Domnului în bisericuţa mănăstirii din Rue du Bac din Paris, pe care este scrisă o rugăciune devenită foarte cunoscută: O, Marie, zămislită fără de păcat, roagă-te pentru noi cei care alergăm la tine! Cea căreia i se arătase Fecioara, în 1830, la Paris, Ecaterina Labouré, era ridicată la cinstea altarelor şi trecută în calendarul catolic chiar a doua zi, pe 28.

Ioan Cobzaru a povestit că a reuşit să ajungă în patru locuri de pe pământ în care s-a arătat Fecioara Maria, printre care mănăstirea de pe această stradă din Paris, dar şi la Medjugorie sau Lourdes. Nu venise la Piatra-Neamţ cu speranţa că va vedea încă un astfel de loc, dar îmi spunea că afirmaţia Papei Ioan Paul al II-lea despre Grădina Maicii Domnului avea ca suport, după părerea lui, o apariţie a Maicii Domnului la Bisericani, în apropiere. Nu a fost mare lucru să ajungem, după zece kilometri făcuţi pe asfalt, la locul acesta.

Povestea apariţiei Fecioarei Maria într-un stejar de la Bisericani este consemnată în tradiţia locală şi pe o frescă din paraclisul ridicat deasupra locului. Se spune că un sihastru din munţii Bisericaniului a hotărât ca, împreună cu ucenicii săi, să meargă la Muntele Athos, în Grădina Maicii Domnului, după ce tătarii le arseseră locaşul de cult.

Numai că, la scurtă vreme după ce s-au pornit, călugării au fost opriţi de o apariţie miraculoasă: Fecioara Maria le ieşise în cale într-un stejar de pe marginea drumului.

Dialogul, consemnat în viaţa Cuviosului Iosif, cel care a fost proclamat sfânt, a fost următorul: Unde mergeţi? La această minunată vedere, ei au răspuns: Ne ducem la grădina ta! Întoarceţi-vă, le zise Maica Domnului, căci şi aici este grădina mea!

FOTO: Scena apariţiei miraculoase a Sfintei Fecioare Maria, pictată în Paraclisul cu hramul Acoperământul Maicii Domnului

În amintirea acestei minuni, ei au aşezat în stejar o icoană cu chipul Maicii Domnului. Mai târziu, Schitul Cuviosului Iosif s-a numit Schitul Bisericani, adică „al evlavioşilor”, pentru că monahii se rugau aici cu lacrimi şi mulţi se vindecau de boli, cu rugăciunea şi binecuvântarea Cuviosului Iosif.

Ştiam de această tradiţie de ceva vreme, dar nu îi dădusem importanţă decât după ce l-am văzut pe călugărul de la Vatican cum îngenunchează şi se roagă în faţa cioatei şi a icoanei din paraclisul de la Bisericani. Mi-a spus după aceea cât de bucuros este că a reuşit să vadă încă un loc de pe pământ în care s-a arătat Fecioara Maria.

FOTO: Cioata stejarului din Paraclisul de la Bisericani

Am cunoscut Bisericaniul pe vremea în care era doar Sanatoriu TBC. Pe atunci, un misterios călugăr bătrân locuia singur, ceva mai la vale de sanatoriu, într-o casă peste drum de care ardea permanent o candelă. Era stejarul despre care atunci nu ştiam nimic. După revoluţie, a fost posibil ca obştea monahală, risipită în urmă cu mai bine de o sută de ani, să se întoarcă în locul pe care l-a păzit acel călugăr.

Acum, în paraclisul ridicat deasupra stejarului din care nu a rămas decât o cioată, trecând prin pardoseala construcţiei şi fiind păstrată într-un cub de sticlă, ne este gazdă un călugăr tânăr, care ne povesteşte despre stejarul în care a avut loc apariţia şi despre icoana miraculoasă amplasată apoi în locul apariţiei.

FOTO: Paraclisul construit deasupra cioatei stejarului în care a avut loc apariţia Maicii Domnului

Sunt vreo treizeci şi ceva de ani de când stejarul a fost tăiat, chiar de directoarea sanatoriului de atunci, care a dat ordin să fie tăiat stejarul şi care, la 40 de zile de la aceasta, a paralizat pentru ce a făcut.

În cinstea acestei minuni, Sfântul Iosif, stareţul de atunci, a făcut această icoană, care este una deosebit de sfântă şi făcătoare de minuni. Icoana este foarte veche, are peste 400 de ani şi a stat în acest stejar foarte mult timp. A fost de foarte multe ori luată sau furată, dar, prin minune dumnezeiască, venea înapoi. „Semn că aici Maica Domnului, cu gura ei Sfântă şi Dumnezeiască, a spus că este grădina Ei”, ne spune călugărul.

FOTO: Sfântul Iosif de la Bisericani a vieţuit, vreme de câţiva ani, într-o peşteră din apropierea actualei mănăstiri

FOTO: Intrarea în peştera Sfântului Cuvios Iosif 

Istoricul Mănăstirii Bisericani

Aflată la mică distanţă de Mănăstirea Bistriţa, dar mai retrasă în munte, Mănăstirea Bisericani convieţuieşte acum cu Sanatoriul TBC, fiind amplasată, după un drum cu serpentine, pe un versant cu expunere la miază-zi, o altitudine de circa 650 m şi pe care, se spune, ajunge aerul chiar de pe platoul superior al Ceahlăului, purtat de nişte curenţi atmosferici.

Înfiinţată cam tot odată cu Mănăstirea Bistriţa, căreia se poate să îi fi fost sihăstrie, Mănăstirea Bisericani se număra, în secolele XVI-XIX, printre marile mănăstiri din Moldova, deoarece numărul monahilor ajungea la peste 800. Avea rânduială de slujbă achimită, neadormită, cu călugări erudiţi, unde s-au tradus din limbile greacă şi slavonă mai multe cărţi de cult şi învăţătură duhovnicească.

După reforma agrară din 1864, a lui Al. I. Cuza, Mănăstirea Bisericani intră într-un declin, micşorându-i-se numărul vieţuitorilor.

Regele Carol I o transformă apoi în penitenciar, iar în anul 1911, în locul ei, a luat fiinţă un azil pentru bolnavi de tuberculoză, care ulterior a devenit Sanatoriul TBC.

În 1998, s-a construit, pe locul unde Cuviosului Iosif i s-a arătat Maica Domnului, un paraclis cu hramul Acoperământul Maicii Domnului, care include şi trunchiul stejarului şi care a fost sfinţit la 3 octombrie 1999, la împlinirea a 500 de ani de la apariţia miraculoasă.

Mihael Balint, „Contraforturi de-o zi”

Citește și
38 Comentarii
 1. Vlad spune

  Felicitari pentru articol.Cu adevarat calitativ si plin de invataminte in aceasta mare de nimicuri ce ne inconjoara de multe ori si nu ne aduc niciun folos.

  Maica Domnului sa va rasplateasca gestul!

 2. Andreea spune

  Va multumesc pentru acest articol.
  Ar trebui sa fie mai multe articole care sa promoveze credinta adevarata.

 3. Mircea Suta spune

  Dragii mei,

  Eu nu cred ca Maica Domnului se arata catolicilor a caror biserica este eretica ! Capul bisericii ortodoxe este Domnul Iisus Hristos, de la inceput. Capul bisericii catolice este un om, adica papa. Biserica catolica este biserica eretica. A cazut din Harul lui Dumnezeu ! Eu cred ca daca Maica Domnului ar apare catolicilor, le-ar spune limpede sa se intoarca inapoi in biserica Fiului Ei si Dumnezeu ! Le-ar spune sa se intoarca inapoi la Celea Vietii ! La lupta cea buna. Pentru ca Maica Domnului nostru Iisus Hristos este Maica Adevarului, Maica Vietii ! Domnul Iisus Hristos este Calea, Adevarul si Viata ! Asadar dragii mei, vedeti sa nu fiti amagiti ! Diavolul este foarte viclean ! Adevarul este Unul Singur ! „UN DOMN, O CREDINTA, UN BOTEZ !”-este limpede ca lumina zilei ! SFANTA TREIME-DOMNUL DUMNEZEU, CREDINTA ORTODOXA SI BOTEZUL ORTODOX ! AMIN !

  DOAMNE MANTUIESTE TOATE SUFLETELE ! AMIN !

  Mircea

  1. mihai cretu spune

   Da de unde le stii tu pe toate asa de bine ?

   1. * spune

    Pentru ca este pura teologie. Asa este. Noi stam in Gradina Maicii Domnului, multumita sfintelor vlastare ce s-au nascut, se nasc si se vor naste in pamantul romanesc. Pe de-alta parte, noi suntem ortodocsi chiar de la radacini. Cand credinta crestina a venit pe teritoriul romanesc, deja se facea „fuziunea” intre poporul dac si cel roman. Sa nu uitam de slavi, care erau si ei ortodocsi.

 4. pt. Mircea spune

  Si eu sunt ortodaxa ca si tine, dar cred ca Maica Domnului se arata oricui este cu suflet curat fie el ortodox, catolic, evreu, buddhist sau de orice alta religie. Nu cred ca este vreo religie mai presus ca alta si cred ca Dumnezeu ne iubeste pe toti la fel pentru ca toti suntem copiii Lui. Si, mai ales, cu atat mai placuti suntem in fata Domnului cu cat ne cunoastem greselile si ne intoarcem la El. E ca un parinte ce-si iarta copilul ce constientizeaza ca a gresit.

 5. ZvT spune

  Cum poţi să scrii pe acelaşi site despre “Grădina Maicii Domnului” şi despre fizica cuantică ? Ce credibilitate mai are robul domnului care se inchină la omul invizibil atunci când îmi explică mie cum e treaba cu ştiinţa ?

  1. Financiarul spune

   Religia si stiinta nu se exclud una pe cealalta, ci din contra ele se completează si converg catre acelasi Adevar. Un «rob al Domnului» este în esenţă un om care a ajuns să înţeleagă legile universului, deci este un om care are CUNOAŞTERE.

 6. ana spune

  pt.mircea se pare ca esti fanatic si ratacit catolicii sunt si ei crestini si cinstesc tot pe iisus si maica domnuluidoar ca suntpacat mici diferente .iti scrie o ortodoxa practicanta

 7. Geo spune

  Finanaciarul, felicitari pentru ca abordati si latura aceasta religioasa. Mi-a placut sa citesc si articolul cu parintele Iustin Parvu.
  Cel de semneaza „pt. Mircea”: daca esti ortodox cum afirmi cum poti spune apoi ca toate religiile sunt la fel ? Doamne fereste de asa ratacire. Poate ca mai toate religiile afirma ca sufletul e nemuritor si ca exista un Dumnezeu dar ortodoxismul e Biserica intemeiata de insusi Dumnezeu SI nimeni nu vine la Tatal decat prin Iisus Hristos, asa ca nu toti suntem fii Lui ci doar cei ce cred in Iisus Hristos si fac faptele cele bune.
  Doar ortodoxismul este mantuitor si asta o spun fara mandrie ci cu durere de inima pentru ceilalti.
  Ana, vezi-ti de practica si nu-i mai rataci pe altii.

 8. Petru spune

  Ce spui d.le Geo, Ortodoxismul este buricul pamantului. Numai ortodocsii se mantuiesc? De unde domnule atata intunecime in mintea ta mistica. Eu cred ca se mantuie orice om care are fapte asemanatoare bunului samaritean din pilda cu acelasi nume.Cristos nu a fost ortodox, a fost evreu.Ortodoxia, buricul pamantului, ca si catolicismul a fost inventata de oameni. Nu mai vorbi prostii pe forum ca numai ortodocsii se mantuiesc. Se vor mantui toti acei care au fapte bune savarsite dintr-o inima buna si nu cei ce-si construiesc lacasuri dupa traditie cu fata la rasarit, care fac cruce de trei ori, si care platesc slujbe la 7 biserici. Ne mananca traditia si inertia preotilor burduhosi si barbosi care inventeaza tot felul de obiceiuri banoase. Mie greata de fariseismul vostru, misticilor.

 9. Bluescent spune

  Maturile alea din coltul pozei cu pestera sunt foarte relevante pentru intensitatea trairilor religioase ale admnistratorilor locurilor.
  Foarte tare!

 10. ionut spune

  Nu stiu de ce i-ar placea Maicii Domnului Romania. Nu cred ca ii place o gradina plina de peturi, pungi si pempersi folositi aruncati peste tot in tara asta. Nu cred ca ii place aceasta groapa mare de gunoi numita Romania.Noi romanii ne bataem joc de tot ce este mai frumos in tara asta.

 11. Cristea_Teodor spune

  să nu uităm 3 lucruri,DOMNUL ISUS cînd a fost crucificat,nu întăplător au fost puși 2 tîlhari,unul în dreapta și unul in stînga**Nu întîmlător a fost soldatul roman cu un defect de vedere,care după ce l-a înțepat cu sulița în coastă pe DOMNUL ISUS ca să se convigă că amurit o picătură de sînge i s-a prelins în ochi și s-a vindecat.Atunci și-a dat seama că întradevăr este fiul lui DUMNEZEU. Si acum ce au însemnat toate? Ne mîntuim care avem credință,cum a avut unul dintre tîlhari indiferent de nationalitate sau religie ;CREDINȚA TA TE MÎNTUIE,În al doile rînd ne-a arătat iertarea care a simțito soldatul l-a iertat pentru înțepătura încoastă în cesul morții,și în al treilea rînd IUBIREA,***OARE CÎȚI DINTRE NOI AVEM ACESTE CALITĂȚI???*** MAI PUTEM JUDECA PE ALȚII???***

 12. axxa spune

  eu stiu de ce, si mai ales de cine este numită România “Grădina Maicii Domnului”; de securisti! cu veniturile lor nesimtite parazitzii astia traiesc aici „ca si in ceruri, n-au timp nici de-a muri”, deci pentru ei România chiar e “Grădina Maicii Domnului”!
  asa ca in stilul lor cinic-propagandistic fac din negru alb numind tara recordurilor negative [recorduri negative care pot fi constatate de foarte multi] “Grădina Maicii Domnului”!

 13. cami spune

  Maica Domnului este ocrotitoarea Romaniei.
  Eu iubesc pamantul acesta si pentru mine e sfant . Si-i iubesc pe romani.
  Felicitari voua ca scrieti despre lucruri cu adevarat valoroase !

 14. Cerasela Platz ( Esmyana Martisor ) spune

  Financiarul a descris la modul cel mai intelept relatia dintre stiinta si religie in contextul acestui articol.
  Admirative felicitari !

 15. TANTA spune

  gandul omului poate materializa, calugari cu puteri paranormale dupa un post prelung pot materializa obiecte , faptul este certificat stiintific, ca Papa a spus despre Romania ca este „gradina maicii domnului ” nu stiu n-am vazut n-am auzit , posibil ca aici pe teritoriul Romaniei de azi sa fi inceput istoria, deja se contureaza ceva evenimente arheologice dar se pare ca altii sunt de alta parere.

 16. urmatorul pas spune

  Pacat ca nu intelegeti simbolistica din spatele expresiilor…

  Tot timpul de-a lungul anilor, in discursuri mediatizate, liderii ce au influentat lumea, au transmis ordine, sau au dat referinte si detalii folosindu-se de limbajul simbolic.

  Ganditi-va ca poporul evreu este inconjurat de lumea islamica si existenta lui pe teritoriul de azi este amenintata. De aceea are nevoie de un alt spatiu.

  Acum faceti legatura cu amplasarea statiilor anti racheta de pe teritoriul Romaniei, cu faptul ca SUA sustine Israelul si ca in ultimul veac evreii si-au facut de multe ori de cap in Romania, si nu in ultimul rand ca multi lideri politici de ai nostri sunt de origine evreiasca.

 17. Andreea spune

  Ma bucur ca am ajuns sa citesc acest articol si am ramas cu gura cascata can am citit ca Maica Domnului s-a aratat.Eu cred ca s-a intamplat.Pozele sunt frumoase si ma bucur ca ati scris asta!Bravo!

 18. vasile spune

  un loc minunat mergeti si nu veti regreta

 19. jo spune

  extraordinar.daca imi ajuta d-zeu as vrea sa merg la manastire!frumos articolsi consider ca indiferent de ce religie esti,important este sa crezi in d-zeu.este unul prt.toti!!

 20. @ pt Mircea spune

  Maica Domnului se arata cui doreste, dar NU SPUNE MINCIUNI, PRECUM EREZIA IMACULATEI CONCEPTII DE LA ROMANO-CATOLICI – asa cum se incurca lucruile pe aici. Prin urmare, Mircea zice corect.
  Ar fi bine ca acest articol sa nu incurce lucrurile, chiar daca este de folos ca s-a vorbit despre minunea de la Man. Bisericani. Mierea amestecata cu otrava este buna la gust, dar te omoara. O spun sfintii nostri neinselati.
  Bucurie sfanta!

 21. Alma spune

  Ionut, ai dreptate… Mie i-mi crapa obrazul de rusine, din cauza gunoaielor aruncate peste tot, mi-e rusine pentru casa mea, ROMANIA,in care intra atatia „musafiri”, si care nu judeca pe toti romanii , dupa ceea ce vad cu proprii lor ochi… Eu si prietenii, si familia mea facem drumetii la munte in fiecare week-end, si de fiecare data coboram de pe munte cu cutii de conserve, si plastic de pe traseu.
  OAMENI BUNI, DACA NU VA FOST GREU SA LE CARATI PLINE, ATUNCI NU E GREU SA LE ADUCETI INAPOI GOALE !!!! RESPECTATI-VA CA OAMENI

 22. Cristi spune

  Si totusi INTREBAREA ramane . Daca era asa Sfantul Parinte ar fi vizitata Bisericani . Si mai e ceva El a zis , „- Dupa cum se stie ROMANIA ESTE GRADINA MAICII DOMNULUI !” A zis Romania nu Bisericani. A mai zis ca va DESECRETIZA informatii importante ce privesc poporul si tara noastra ! Noi n-am aflat inca nimic . Sa fie de capul celor care ne ascund aceste lucruri importante ,in aceste vremuri in care se incearca cu disperare umilirea si manelizarea noastra !

 23. shiran naus spune

  Interesant articol

 24. doina spune

  Sa pastram bucuria ce ne inunda sufletul,la aflarea unui lucru atat de minunat,aruncatul cu pietre nu onoreaza pe nimeni,fie el si ortodox!

 25. tinel spune

  Iisus ne-a iubit si s-a rastignit pt. toti indiferent de religie.Toleranta,iubirea fata de aproapele ne netezeste calea catre Dumnezeu,nu ura ,vulgaritatea.Fiecare traieste in religia in care s-a nascut,este in firea lucrurilor,Dumnezeu ne va judeca dupa sufletul si viata pe care o ducem,nu dupa dogme.
  Sa fiti fericiti si iubiti de Dumnezeu.

 26. sorin spune

  dragii mei
  cine a citit Biblia va sti despre ce vorbesc
  ca raspuns la articolul d-lui Mircea de la un fost ORTODOX
  Isus a explicat simplu tot ceea ce a avut de spus ,depinde de cine aude ,sau de ce vrea sa auda
  TU ESTI PETRU SI PE ACEASTA PIATRA VOI ZIDI BISERICA MEA SI PORTILE IADULUI NU O VOR BIRUI
  Cine crede cu adevarat si nu are o inima haina se va mantui

  cu respect

 27. Blaga spune

  Cu adevarat Mantuitorul ii iubeste pe toti,dar nu si pacatele lor.El a venit sa limpezeasca apele,sa nu mai fie amestecat Adevarul cu minciuna otravitoare.
  Petru a marturisit credinta dreapta,adica Ortodoxia,peste care isi cladeste Dumnezeu ,Biserica cea una.Peste o clipa insa,i sa intamplat tot lui Petru, sa rosteasca gresit,drept pentru care,Petru ,omul, este mustrat dur.Deci pe credinta dreapta isi cladeste Dumnezeu Biserica Sa ,ce se distinge de orice rau si orice minciuna,si Ea devine nebiruita de orice putere mincinoasa ,fie ea si a lui Petru si a papei idolatrizat ca „infailibil”.
  Hristos a inviat si este Cap viu Bisericii acum,iar nu papa!

 28. dragos spune

  Multumesc celor ce au scris acest articol. Voi vorbi copiilor mei despre acest sfant lacas si, daca nu eu, atunci ei macar sa ajunga sa se roage acolo.
  Doamne ajuta tuturor!

 29. C.D. spune

  Poate e mai mult decat atat,
  Luati sau cautati pe internet o harta a reliefului Romaniei in relief. (nu am gresit)
  In stanga sus veti vedea, apare o femeie care se roaga, cu fata la tara, Am fost atat de fericita cand am vazut prima data!
  Avem cea mai frumoasa tara, aici e un rai, chiar daca unii detractori incearca sa induca alta convingere. La noi e intelegere, nu sunt razboaie, nu e saracie lucie in masa ca in alte tari. Papa a stiut ce spune.
  Ce ar fi daca in fiecare casa, langa icoana, am avea si o harta, cat de mica – a Romaniei? La fiecare rugaciune, ne-am aminti sa trimitem un gand bun si pentru tara. Poate ne-ar fi mai bine.

 30. Nick spune

  CINE SPUNE SLOGANUL .” AVEM CEA MAI FRUMOASA TARA ” SA SE UITE NU DOAR LA PEISAJE (SUPERBE) CI SI LA MACULAREA LOR DE CATRE TOTI NEISPRAVITII, NESIMTITI SI NEEDUCATII ROMANIEI …CARE ARUNCA TOATA MURDARIA LOR PE FEREASTRA LOCUINTEI LA POLUAREA FONICO-MANELISTICA LA SCRIJELIREA COPACILOR ETC

  CU CE SUNT DE VINA CATOLICII CARE SE NASC IN FAMILIE DE CATOLICI ? CU CE SUNT MAI BREJI ORTODOCSI , DECLARATI, CARE NICI NU STIU RITUL SI SE FOIESC IN BISERICA , PLECIND DE LA SLUJBA INAINTE DE MOMENTELE CHEIE ALE RUGACIUNILOR DIN LITURGHIE …CA II SUNA TELEFONUL SAU VREA O TIGARA ? VEZI ASA CEVA LA CATOLICI …VA SPUNE ASTA UN ORTODOX PRACTICANT ORIPILAT DE LIPSA DE DECENTA IN ATITUDINEA MULTORA LA SFANTA LITURGHIE ….CEEA CE NU SE INTIMPLA IN BISERICI CATOLICE !!!
  DACA SF. FECIOARA AR FI AFIRMAT CA AICI ESTE ” GRADINA ” …CRED CA SE REFEREA LA OAMENII CARE POPULAU TARA ASTA PE ATUNCI …CARE ERAU MULT MAI EVLAVIOSI …SI NU LA FRUMUSETILE PEISAGISTICE ..
  CRED CA IN COMUNISM ..DESI ERA O PRIGOANA PENTRU CRESTINII PRACTICANTI ..ERA MAI MULTA EVLAVIE SI CREDINTA …OMUL ISI ADUCE AMINTE DE DUMNEZEU DOAR CAND ESTE LA MARE ANANGHIE…ACUM IN LIBERTATE SUNTEM LIBERI ….SA NU CREDEM IN DUMNEZEU !

 31. MIHAELA spune

  MULTUMIM PENTRU ARTICOL, HAI SA PROMOVAM ACEST LOC !
  Cat despre credinta, hm … oare D-zeu nu inseamna iubire, dragoste pentru semenii nostrii ?
  Chiar are importanta in ce limba ne rugam si in ce rit daca respectam cele 10 porunci ?
  Iertati-mi observatia, nu vreau sa intru intr-o polemica la infinit , expun punctul meu de vedere !
  Sunt ortodoxa.

  Mihaela

 32. mihai cretu spune

  Eu , acum in 2015 , am 54 de ani ! Bunica mea care era (spre deosebire de mine) foarte religioasa , mi-a pronintat , inca de mic , pe la 5-6 ani , expresia , ( Romania este gradina Maicii domnului ) ! Vreau sa se inteleaga , ca nu Papa Ioan paul Al-ii-Lea a spus primul acest lucru ! Si inca un amanunt ; Papa Ioan Paul al-ii-lea , din cate stiu eu ca ortodox mirean , era polonez si nu German ! german a fost cel care i-a urmat , Papa Benedict

 33. IOAN spune

  Ce oameni naivi. Se roaga la o cioata? Ar fi trebuit sa va rugati la Isus, caci el si-a dat viata pt voi, si nu Maria. Daca ati fi cunoscut voi Biblia..! Din pacate, urmati doar traditiile batranilor.

 34. marcu spune

  ioane pacat de numele pe care il porti

 35. maria spune

  Dar macar stie cineva cum se numea romania inainte?si dc se numeste gradina maicii domnului?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata