Piramidă gigantică descoperită în Triunghiul Bermudelor

– Triunghiul Bermdulelor: misterios, fără cuvinte, uneori fatal. Cercetători îndrăzneţi au săpat zeci de ani în labirintul misterelor ascunse adânc în cel mai enigmatic loc de pe pământ.

Unii speculează că anomaliile bizare de timp, dispariţiile şi fenomenele ciudate pot fi explicate prin circumstanţe naturale. Alţii insistă că rămăşiţele de la o avansată cultură necunoscută au lăsat în urmă tehnologii fantastice… dispozitive bazate pe energie, care efectiv depăşesc spaţiul şi timpul şi deschid porţi către alte realităţi.

În prezent, exploratorii americani şi francezi a făcut o descoperire monumentală: o piramidă de forma unui cristial, parţial translucidă, ieşită la suprafaţă de pe fundul mării Caraibelor, cu origine, vârstă şi scop complet necunoscute.

Descoperirea piramidei pune sub semnul întrebării teoria arheologică actuală

O structură gigantică, probabil mai mare decât piramida lui Keops din Egipt, identificată iniţial de un doctor în anii ’60, a fost verificată independent de către echipe de scafandrii din Franţa şi Statele Unite.

Descoperirea a entuziasmat cercetătorii din lumea întreagă. Se vor grăbi să o investigheze? Nu, mai degrabă o vor ignora cu efort şi atenţie. Dacă vor fi presaţi, se declară oficial sceptici, mai ales în lumina potenţialelor implicaţii ale unei astfel de descoperiri.

Piramida ar putea confirma argumentele unor ingineri potrivit cărora piramidele au fost create iniţial ca surse de energie, susţinând ipoteza că vechiul oraş-stat Atlantis a existat, sau chiar să ofere răspunsuri la misterioasele întâmplări care au fost înregistrate încă din secolul al XIX-lea în regiunea din Atlantic botezată Triunghiul Bermudelor.

 

Prima descoperire, în 1968

Potrivit istoriei, piramida a fost descoperită accidental în 1968 de către Ray Brown din Mesa, Arizona, doctor în naturopatie (un sistem medical complet si coerent care pune accentul pe stimularea mecanismelor naturale de autovindecare a corpului n.r).

Brown a venit în Caraibe în vacanţă şi a făcut scufundări alături de prieteni într-o regiune din afara Bahamasului, cunoscută sub numele de „Limba oceanului”. Zona avea acel nume pentru că o porţiune din fundul mării de forma unei limbi se extinde în afara insulei, înainte de se prăbuşi brusc în adâncimi mai mari.

Când şi-a descris descoperirea, doctorul a explicat că s-a separat de prietenii săi cu care făcea scufundări, sub apă. Încercând să li se alăture din nou, a dat peste o structură masivă care se ridica de pe fundul oceanului: un obiect negru sub forma unui morman care se desluşea în apa filtrată de razele soarelui. Privind cu atenţie, a constatat că obiectul avea forma unei piramide.

Pentru că nu mai avea aer, nu a petrecut prea mult timp investigând piramida, dar a găsit o sferă ciudată de cristal.  A adus-o la suprafaţă iar mai târziu când vechiul cristal a fost studiat cercetătorii au fost uimiţi de proprietăţile lui.

 

Piramida este cea care cauzează fenomenul Triunghiului?

Unii cercetători ai Triunghiului au conceput de-a lungul anilor teorii potrivit cărora există o sursă de energie pe fundul mării în regiune, care afectează avioane, nave şi bărci.

Investigatorii pretind că, dacă legendarul Atlantis a existat cu adevărat, rămăşiţele miticelor aparate declanşatoare de energie ar putea fi încă intacte pe fundul oceanului. Un asemenea dispozitiv poate să aibă forma unei piramide, iar şablonul original a fost copiat mult mai târziu de către culturile ulterioare la nivel global.

Structuri având forma piramidelor au fost descoperite în America de Nord, Centrală şi de Sud; în Estul Europei, în tundra friguroasă din Siberia, în China centrală şi de Nord şi posibil în America.

Piramida de la Polul Sud nu a putut fi confirmată pentru că se află la o adâncime de mai mult de 1,60 km sub gheaţă, iar imaginile cu aceasta sunt controversate.

Acum ceva timp au fost descoperite nişte ruine misterioase, dovezi ale unei culturi necunoscute, pe o insulă din mijlocul Oceanului Pacific, numită Maden. Se pare că printre ruine se găseau şi rămăşiţele unei străvechi piramide.

Partizanii vechiul teritoriu al Lemuriei (cunoscut şi sub numele de MU) au susţinut că ruinele aparţineau acestuia, în timp ce alţii au speculat că ar fi putut fi un avanpost al unei colonii aparţinând Atlantisului.

Un antropolog de la Bishop Museum din Honolulu, Hawaii, care a explorat ruinele în 1924 nu a găsit nici o piramidă. Însă, omul de ştiinţă Kenneth Emory a descoperit dovezi ale unui mic trib polinezian, care s-a stabilit acolo pentru o perioadă scurtă de timp, la un moment dat în secolul al XVI-lea.

În ciuda acestei descoperiri, mai multe dezvăluiri au pornit din micuţa insulă în anii care au urmat.

Cercetătorul Mitch Williamson a săpat mai adânc în mistere. Relatând unele dintre extraordinarele descoperiri ale lui Williamson, Rich Hoffman, explorator şi investigator, scrie: „Există 40 de temple din piatră în insula Malden (foto) care sunt descrise ca având înfăţişări similare clădirilor din Nan Madol din Pohnpei, aflată la aproximativ 5,475 km distanţă. De fapt, există un drum de bazalt până pe fundul Oceanului Pacific care conectează aceste insule la adâncimi de sute de kilometri sub ape.

Deci cultura ar putea avea mai mult de 50 000 de ani, iar toată aceste structuri au fost cândva sub apă, suţinând o civilizaţie care nu întâlnea nici un obstacol în a muta dintr-un loc în altul pietre colosale pentru a construi structuri foarte mari şi complicate despre care nu ştim absolut nimic în afara faptului că cineva le-a construit şi că sunt mai vechi decât istoria biblică.

 

Alte piramide misterioase descoperite la nivel mondial

Citeste continuarea…

Citește și
12 Comentarii
 1. costel spune

  Acest fenomen este foarte normal,fiind la confruienta a mai multor poli magnetici!!!

 2. seba spune

  confluenta; in plus, vorbim de maxim doi poli magnetici 🙂

 3. vlad spune

  Articol foarte interesant.Pacat ca domnul traducator/editor nu stie sa „editeze” din sistemul de masuri anglo-saxon in cel metric!

 4. argus spune

  Costel are dreptate. Este vorba de confruienta cel putin a polilor Nord ,Sud, Est si Vest. Mai aveam un pol, dar am luat niste mici si o bere si am mai ramas cu 2 lei. 🙂

 5. postu vasile spune

  ca saa descoperee cee ce vor sa descoperee treb sa stiee ce ne spunee acel cinevaa care a construitt piramidelee si sa studiemm maii kuprinzator triunghiuu ca el mai are cevaa inafaraa dee laturii credd sa ma intelegetii multe lukrurii sint legatee de piramidee triunghii ect.

 6. Omulean spune

  Povestea e frumoasa, dar rationamentele si dovezile pseudo stiintifice sunt banale.

 7. Teofil spune

  Nu vreau sa fiu carcotas ,dar daca scriai si tu cu litere mari la inceput de propozitie era mai bine :).Fara suparare.Insa articolul a fost interesant

 8. mirela spune

  A fost foarte interesant acest articol,dar cum au construit acesti oameni orase subagvatice si piramide de cristal si cum respirau sub apa ? ori cum articolul a fost fascinant!!!!!!!!!!!!

 9. mario spune

  mai mirela tu ai citit un alt articol sau ai citit pe langa randuri ??? nu au fost construite subacvatic (subagvatice) si nu respirau sub apa ci au fost inundati si au devenit sinistrati ai erelor !!!!

 10. vlasinnicu spune

  Mda,interesant. Felicitari autorului/ei si d-nei(d-rei) traducator. @ Vlad: conversia picior-metru nu e grea…1 metru are cca 3,28 picioare,deci 400 picioare echivaleaza a 121,9 metri.
  Totusi,multa teorie,fabulatie si speculatii din plin. Asemeni discutiilor despre extraterestri,daca exista si daca sunt sau nu verzi;centura fotonica;teoria evolutiei si lista poate continua.

 11. Lucian spune

  Foarte bun articolul, ca si alte sute pe aceasi tema. din pacate reprezinta doar o caramida din imensul zid chinez. dar vestile sunt bune. pe cei interesati de acest subiect ii anunt pe aceasta cale ca internetul este plin de astfel de informatii! in curand vom afla adevarul despre geneza, si despre cum; ” sa facem omul dupa chipul si asemanarea Noastra”!

 12. laaallaa spune

  si uite cum lasa toti idiotii comentarii, ca au auzit si ei un cuvant si habar nu au cum sa-l foloseasca
  asta e, raul deja a invins, totul a fost distrus, ascuns, de dracii astia care il neaga si nu vor sa accepte adevarul, acum reluati istoria ca toate mileniile astea au fost sclavii care sa distruga pentru „shefu” ca lor le-a dat mai mult ca sa distruga dupa cum ii place lu „shefu” .
  pentru ca furati din toate partile si le folositi in interes personal, sii va incurcati cu ele, pentru ca nu ati vrut sa cunoasteti adevarul ci doar sa traiti dupa propriile placeri „trupesti” . Reluati istoria care n-o aveti, oamenii aceia erau spirituali, distrusi si ascunsi de mincinosi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.