Proiect de restaurare a instrumentelor muzicale vechi de la Muzeul Sighişoara

Muzeul de Istorie din Sighişoara a primit propunerea de a fi inclus într-un amplu proiect care vizează restaurarea şi valorificarea de instrumente muzicale şi partituri vechi aflate în patrimoniul acestuia, a anunţat joi (23 februarie 2012) Primăria Sighişoara.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Sighişoara, proiectul se va derula în parteneriat cu Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti şi este prevăzut să înceapă în toamna acestuia an.

La finalul proiectului va fi organizat un minifestival în cadrul căreia Orchestra de BAROCkeri a Universităţii Naţionale de Muzică va interpreta piese de pe partiturile existente în muzeu şi va folosi o serie de instrumente restaurate.

„În proiect sunt implicaţi lector universitar doctor Mihail Ghiga, Andreea Vălean, regizor şi scenarist al unor filme laureate (Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii, Eu când vreau să fluier, fluier) precum şi a unor formaţii şi muzicieni de valoare cum ar fi: Sibiu Youth Orchestra, Horia Mihail”, precizează Primăria Sighişoara.

În colecţia Muzeului de Istorie din Sighişoara se regăseşte unicul clavicord istoric de valoare din România, construit în 1825, aflat în perfectă stare de funcţionare, dar şi alte instrumente foarte vechi, cum ar fi două pianoforte, un fagot, un flaut traversier, un trombon şi doi corni.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata