Romsilva e cel mai mare achizitor al României, regia trebuie restructurată

0
Regia Autonomă a Pădurilor Romsilva trebuie să fie restructurată, pentru că desfăşoară prea multe proceduri de achiziţii publice, a declarat, joi (23 februarie 2012), preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), Cristina Trăilă.

Într-o conferinţă de presă, Trăilă a arătat că Romsilva are 47 de direcţii în teritoriu, fără personalitate juridică şi 800 de ocoale silvice.

„Toate aceste entităţi derulează proceduri de achiziţii publice de la ace de cravată până la armament, mai puţin F-16. Este inadmisibil ca pentru fiecare capăt de sfoară sau fiecare foaie de hârtie, fiecare dintre cele 47 de direcţii fără personalitate juridică să facă câte o procedură de achiziţie publică” – a spus Cristina Trăilă.

„Este cel mai mare achizitor al României!” – a mai spus Trăilă despre Romsilva.

Potrivit şefei ANRMAP, în ultimele cinci luni, Romsilva a transmis în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) 513 documentaţii de achiziţii, din care 343 i-au fost respinse de către ANRMAP.

Restul de 129 de documentaţii ale Romsilva, care au fost acceptate, se referă la achiziţii publice de peste 18,7 milioane de lei.

Printre achiziţiile Romsilva se numără articole de încălţăminte şi îmbrăcăminte, muniţie, hrană pentru porcii mistreţi, dar şi servicii de deszăpezire.

„Mă întreb unde se desfăşoară aceste servicii de deszăpezire”, a comentat preşedinta ANRMAP.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.