Iaşi: Bărbat rănit în urma unei explozii; 16 apartamente avariate grav

Un bărbat în vârstă de 36 de ani s-a ales cu arsuri de gradul I la nivelul feţei, corpului şi braţelor iar alte 20 au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele după ce sâmbătă dimineaţa, 25 februarie, în jurul orei 5,00 a avut loc o deflagraţie într-un apartament dintr-un bloc din suburbiile Iaşiului, satul Dancu.

Locotenent Silvia Spiridon, purtătorul de cuvânt al ISU, a declarat,  că deflagraţia a avut loc într-un apartament de la etajul doi al blocului H 3, scara C, din satul Dancu.

Explozia, susţine reprezentantul ISU, a fost atât de puternică încât planşeul apartamentului este bombat iar 16 din cele 17 apartamente ale scării au rămas fără uşi şi ferestre.

‘Deocamdată nu se ştie cauza deflagraţiei. Explozia a fost atât de puternică încât planşeul apartamentului este bombat. Cercetările continuă. A fost identificată o singură victimă, proprietarul apartamentului în care s-a produs deflagraţia. Acesta a fost preluat de un echipaj SMURD şi a fost dus la Spitalul Sf Spiridon din Iaşi pentru îngrijiri medicale întrucât a suferit arsuri la nivelul feţei şi membrelor superioare’, a declarat lt.Spiridon.

Aceasta a precizat că toate persoanele care locuiesc în bloc au fost evacuate.

Locatarii blocului susţin că în cursul zilei de vineri au sesizat furnizorul de gaz metan că pe scară se simte miros de mercaptan.

Conf. Diana Cimpoeşu, şefa UPU-SMURD Iaşi a declarat jurnaliştilor că locatarul apartamentului în care s-a produs explozia a suferit arsuri de gradul I pe 15 la sută din suprafaţa corpului, localizate la nivelul feţei, membrelor superioare şi toracelui.

‘Pacientul este evaluat în continuare. Până acum au fost depistate probleme pe căile respiratorii, din cauza fumului şi a flăcării exploziei’, a explicat Diana Cimpoeşu, şeful SMURD Iaşi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.