EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Patriarhul Daniel: Mănăstirile nu sunt suficient ajutate, pentru ca ele să poată ajuta mai mult

2
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Daniel, consideră că mănăstirile nu sunt suficient ajutate, pentru ca ele să poată ajuta şi mai mult mulţimea credincioşilor pelerini, a oamenilor săraci, dezorientaţi, deznădăjduiţi.

‘Adesea ne lăudăm cu mănăstirile în ţară şi în străinătate, dar aceste mănăstiri nu sunt suficient de ajutate astăzi pentru ca ele să poată ajuta şi mai mult mulţimea credincioşilor pelerini, a oamenilor săraci, dezorientaţi, deznădăjduiţi. Deci, lucrarea noastră misionară este menţinerea credinţei drepte, mărturie adusă prin cuvânt şi faptă şi ajutorarea celor care sunt mai neajutoraţi decât noi’, a spus înaltul ierarh, citat de Agenţia Basilica a Patriarhiei Române.

Patriarhul consideră că trebuie întărită frăţietatea monahală, cooperarea dintre mănăstiri, dar şi legătura mănăstirilor şi a schiturilor cu centrul eparhial.

59 de monahii, surori şi fraţi neangajaţi în schema de funcţii şi personal a Arhiepiscopiei Bucureştilor au primit, vineri, din partea patriarhului Daniel un set de îmbrăcăminte monahală, evenimentul, desfăşurat în Sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei, fiind calificat de Întâistătătorul BOR, ‘în primul rând, un act de recunoştinţă’.

‘Considerăm că este un prilej binecuvântat ca să vă şi mulţumim pentru osteneala pe care o arătaţi în mănăstire, dar şi pentru participarea de la sfintele slujbe, pentru rugăciunea de la chilie, pentru lucrările pe care le desfăşuraţi ca ascultare duhovnicească în obştea mănăstirii sau a schitului respectiv din care veniţi. Această recunoştinţă a noastră este necesară pentru că lumea doreşte cât mai mult sprijin din partea Bisericii, dar trebuie şi unităţile bisericeşti sprijinite la rândul lor’, a spus Preafericitul Părinte.

Acţiunea de la Palatul Patriarhiei face parte dintr-un program mai amplu dedicat preoţilor cu situaţie financiară precară.

loading...

Citește și
2 Comentarii
  1. Timica spune

    Daca s-ar mai reduce cheltuielile pentru intretinerea luxului varfurilor clerului, (cheltuielile cu intretinerea mertanelor si SUV-urilor, sau extravaganta superconstructiilor) si s-ar dirija mijloacele spre actiunile de binefacere atunci biserica si-ar indeplini cu adevarat rolul. Se irosesc energii pentru lupte interne (Mitropolia Clujului) absolut inutile, se uita pilda vietii si invataturile Mantuitorului Iisus Hristos.

  2. dan spune

    saracii preoti isi cumpara statii de amplificare ca sa nu se mai oboseasca sa cante ,haideti sa-i ajutam mai mult!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.