Premiile Cesar: „Le cochon de Gaza”, cel mai bun film; „The Artist”, cel mai bun film francez

0

„Le cochon de Gaza” /”Porcul din Gaza”/ de Sylvain Estibal a obţinut vineri seară ( 24 februarie) premiul Cesar pentru cel mai bun film, în timpul ceremoniei de la Paris de înmânare a recompenselor cinematografiei franceze.

„Este o mare onoare pentru mine şi toţi porcii vietnamezi”, a declarat regizorul, fotograf pentru AFP, în prezent stabilit în America de Sud, mulţumind printre altele „producătorului celei de-a şaptea slănini”.
El a adus de asemenea omagiu „tuturor actorilor palestinieni şi israelieni care şi-au asumat un mare risc turnând acest film”.

Filmul relatează povestea unui pescar din Gaza care într-o zi a prins în plasă un porc. Dar animalul nu are drept de şedere la niciunul dintre popoarele regiunii. Această fabulă nostimă şi duioasă înfăţişează prin absurd şi burlesc imposibilul cotidian pe această limbă de pământ neînsemnată.

„The Artist” a obţinut vineri seară la Paris premiul César pentru cel mai bun film al cinematografiei franceze, al şaselea trofeu al serii înaintea Oscarurilor americane, duminică, relatează AFP.

„Este un film care porneşte de foarte jos şi pe care nimeni nu vroia să îl înceapă şi care este foarte sus astăzi, o poveste foarte frumoasă, este foarte emoţionant”, a declarat regizorul Michel Hazanavicius (foto), de asemenea premiul César pentru cel mai bun regizor şi al cărui film este nominalizat la Oscar de zece ori.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.