Au fost descoperite două grupe sanguine noi

– A, B, AB si O nu mai sunt singurele grupe de sânge. Cercetătorii de la Universitatea Vermont au descoperit două noi grupe, care au primit numele Langereis şi Junior

Oamenii de ştiinţă au descoperit două noi grupe de sânge, informaţie care ar putea aduce beneficii majore pentru transfuzii şi transplanturi de organe şi care ar putea ajuta în lupta împotriva cancerului.

În ceea ce privește răspândirea, aria lor prevalentă este Asia, mai precis Japonia. Potrivit biologului Bryan Ballif de la Universitatea din Vermont, „peste 50.000 de japonezi s-ar părea că au Junior negativ și ar putea suferi în urma unor transfuzii greșite sau a incompatibilității mamă-fetus”.

Profesorul Ballif a declarat că descoperirea lui Langereis şi Junior a fost posibilă datorită faptului că echipa sa a găsit două proteine (ABCB6 şi ABCG2. ) ale globulelor roşii, proteine a căror prezenţă este asociată cu cele două grupe de sânge.

Până acum erau cunoscute deja 30 de proteine responsabile pentru grupe de sânge de bază. Noile descoperiri fac ca numărul acestor molecule să se ridice la 32. Ambele proteine nou-descoperite sunt asociate cu rezistenţa la medicamentele împotriva cancerului, aşa că descoperirea lor i-ar putea ajuta pe oamenii de ştiinţă în crearea unor medicamente mai eficiente, scrie Daily Mail.

Pe lângă A, B, AB sau 0, pe care le cunoaștem atât de bine, există alte 28 de grupe de sânge, mult mai rare, botezate majoritatea după descoperitorii lor. Aceste grupe rare sunt determinate de prezența anumitor antigeni, care guvernează sistemul imunitar.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.