CE a trimis României şi altor 7 state avize motivate pentru netranspunerea legislaţiei privind piaţa internă

Comisia Europeană a trimis, luni (27 februarie 2012), României şi altor 7 state membre ale Uniunii Europene avize motivate (a doua etapă a procedurii de încălcare a dreptului comunitar) pentru faptul că nu au informat executivul UE cu privire la adoptarea măsurilor de transpunere a directivelor privind energia electrică şi gazele.

Cele două directive, din cadrul celui de-al treilea pachet legislativ, ar fi trebuit să fie transpuse de către statele membre în legislaţia naţională până la data de 3 martie 2011.

Până în prezent, România, Bulgaria, Cipru, Spania, Luxemburg, Olanda şi Slovacia nu au informat Comisia în legătură cu adoptarea măsurilor de transpunere a celor două directive, iar Estonia nu a informat Comisia cu privire la directiva privind gazele naturale.

Prin urmare, executivul comunitar a trimis avize motivate celor opt state membre pentru a le îndemna să îşi respecte obligaţia juridică. Statele membre au la dispoziţie două luni pentru a răspunde, iar dacă nu se conformează Comisia Europeană se poate adresa Curţii de Justiţie a UE.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.