Divorţul, „blestemul Oscarului”

Jean Dujardin, dar mai ales Meryl Streep, trebuie să-şi dubleze atenţia faţă de perechea lor dacă vor să scape de aşa-numitul „blestem al Oscarului”: divorţul, potrivit unui studiu canadian care a vizat viaţa conjugală a artiştilor recompensaţi cu faimoasa statuetă, semnalează luni (27 februarie 2012) AFP. Potrivit cercetătorilor de la Rotman School of Management din cadrul Universităţii din Toronto, actriţele recompensate comportă de departe cel mai mare risc.Studiul, publicat anul trecut şi rămas pe site-ul internet al Rotman School, a trecut în revistă 751 de artişti nominalizaţi pentru Premiul Oscar, la categoriile cel mai bun actor şi cea mai bună actriţă, între 1936 şi 2010.

Rezultatul: mariajul actriţelor câştigătoare are o durată medie de viaţă de 4,3 ani, în timp ce mariajul perdantelor are durata de 9,51 ani. În cazul actorilor, diferenţa este mai puţin netă: 12,56 ani pentru necâştigători şi 11,9 ani pentru cei recompensaţi.

Joan Crawford, Bette Davis, Halle Berry sau Kate Winslet se numără printre cele care s-au separat după câştigarea Premiului Oscar. Idem pentru Reese Witherspoon, Hilary Swank sau, anul trecut, Sandra Bullock, divorţată după trei luni de la primirea statuetei.

Explicaţia acestui blestem al actriţelor încoronate: ele pătimesc de pe urma tensiunilor născute în cadrul cuplului, când bărbatul are mai puţin succes sau câştigă mai puţini bani decât soţia.

„Se pare că nici căsătoriile actriţelor de la Hollywood aflate la vârful carierei lor nu scapă de consecinţele ce lovesc femeile care încalcă norma socială”, scrie Tiziana Casciaro, unul dintre autorii studiului.

Meryl Streep este contraexemplul acestui studiu: de trei ori câştigătoare a Premiului Oscar, ea este căsătorită de peste 30 de ani cu sculptorul Don Gummer.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.