Dumitru Sechelariu şi-a anunţat intenţia de a candida din nou la funcţia de primar al municipiului Bacău

0

Omul de afaceri Dumitru Sechelariu, fost primar al Bacăului în perioada 1996-2004, şi-a anunţat, luni (27 februarie 2012), oficial intenţia de a candida din nou pentru un mandat în funcţia de primar al municipiului.

Sechelariu a declarat că demersul său vizează ”readucerea municipiului Bacău în rândul oraşelor de top din ţară”, deoarece ”în ultimii opt ani oraşul a cunoscut un picaj economic accentuat, concretizat printr-o lipsă acută a locurilor de muncă şi a investiţiilor directe”, ca urmare fiind ”devansat de toate municipiile de reşedinţă judeţeană din Moldova”.

Sechelariu a precizat că a decis să-şi anunţe candidatura la funcţia de primar al Bacăului ”în consens cu familia”, adăugând că în următoarele săptămâni speră să îşi dovedească nevinovăţia, ”cu documente şi acte”, faţă de acuzaţiile publice şi juridice care i-au fost aduse ”în mod nejustificat”, fapt atestat, în opinia sa, şi de ”cele patru achitări succesive primite în procesele din justiţie”.

”Toate drumurile duc către nevinovăţia mea. Eu nu am fost un politician, eu m-am ocupat de administraţie mai mult. Şi am făcut-o cu rezultate notabile, menţionate chiar la nivel naţional. Vreau, în continuare, să fac administraţie pentru că voi candida, aşa cum am făcut şi în 1992 ori 1996, ca independent”, a precizat  Sechelariu.

El a adăugat că intră în scrutinul pentru fotoliul de primar al municipiului şi pentru reabilitarea propriului său nume, implicat într-un ”scandal orchestrat politic în urmă cu mai mulţi ani”.

Sechelariu a lansat ”un avertisment” la adresa politicienilor băcăuani, afirmând că va face ”dezvăluiri incendiare despre unii dintre aceştia”.

”Am văzut ce poate clasa politică de la noi. M-am lămurit cu ei. Îi anunţ pe toţi adversarii mei politici să fie pregătiţi pentru că vor urma o serie de dezvăluiri incendiare. A venit vremea să scoatem la iveală matrapazlâcurile unor politicieni din Bacău, cunoscuţi la nivel naţional”, a precizat fostul primar al Bacăului.

Dumitru Sechelariu, om de afaceri controversat, ce a deschis prima firmă privată din Bacău, a fost primarul municipiului în două mandate consecutive, în perioada 1996-2004.

În tentativa sa de a câştiga şi un al treilea fotoliu de primar, a fost învins categoric, şi pe fondul unor dezvăluiri privind presupuse acte de corupţie în alegerile din 2004, de actualul titular al funcţiei, Romeo Stavarache.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.