EUR
4,84 RON
(+0.09%)
USD
4,10 RON
(+0.08%)
GBP
5,37 RON
(-0.31%)
CHF
4,49 RON
(+0.26%)
BGN
2,47 RON
(+0.3%)
BYN
1,67 RON
(+0.3%)
CAD
3,08 RON
(-0.27%)
RSD
0,04 RON
(+0.06%)
AUD
2,95 RON
(-0.23%)
JPY
0,04 RON
(-0.06%)
CZK
0,18 RON
(-0.39%)
INR
0,05 RON
(-0.06%)

Gyorgy Frunda – Am mai avut protocol cu PDL, dar nu s-a ţinut de cuvânt

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a declarat sâmbătă (25 februarie 2012), în cadrul Consiliului Reprezentaţilor Unionali (CRU) de la Târgu Mureş, că UDMR a pierdut ultima ocazie de a ieşi din Guvern, mai ales că Uniunea a mai avut un protocol cu PDL iar acesta „nu s-a ţinut de cuvânt”.

„UDMR a pierdut ultima ocazie de a ieşi din Guvern. Cei mai mulţi am fost de părere că trebuie să părăsim coaliţia şi să avem alegeri anticipate, şi nu să ne intereseze ce face şeful statului, pentru că poartă responsabilitatea pentru acţiunile sale. Responsabilitatea mea sunt maghiarii. Am mai avut protocol cu PDL, PDL nu s-a ţinut de cuvânt. Am adoptat Legea Educaţiei, dar e o problemă cu implementarea”, a afirmat Frunda.

El s-a arătat sceptic că Legea Minorităţilor va fi adoptată, deşi se doreşte includerea acesteia într-un nou protocol şi a accentuat faptul că UDMR a pierdut ultima ocazie să pornească pe propriul drum, mai ales că există precedent în coaliţie cu privire la neadoptarea unor legi importante pentru Uniune.

„S-a spus că UDMR va părăsi coaliţia dacă nu va reuşi să reducă taxele, dacă nu creăm locuri de muncă etc. şi prea puţine s-au realizat din ceea ca am promis. Nu cred că în următoarele 9 luni vom avea posibilitatea de a rezolva toate aceste lucruri, Legea Minorităţilor Naţionale nu va fi adoptată nici măcar în comisii. De la momentul la care am decis să rămânem la guvernare, nu mai putem ieşi sau da înapoi, ci va trebuie să rămânem până în pânzele albe”, a susţinut senatorul.

Frunda a apreciat că nu este o strategie foarte bună ca UDMR să nu răspundă atacurilor. „Nu să atacăm, dar să răspundem, chiar şi pentru deciziile care nu au fost populare: s-a mărit TVA şi s-a redus venitul cu 25%, nu faci două lucruri deodată, ori faci unul, ori pe celălalt”, a spus el.

Gyorgy Frunda a spus că nu este optimist în ceea ce priveşte parcursul electoral al UDMR, având în vedere că s-au constituit şi alte formaţiuni ale maghiarilor.

„Din acest moment trebuie să fim uniţi. Nu sunt optimist. Vom atinge cu greu rezultatele de acum patru ani, pentru că două partide ne vor ataca. Nu putem să nu ne gândim că astăzi, la Miercurea Ciuc, există un consiliu paralel şi că Toro Tibor a prezentat o altă poziţie la Erdely Tv – vom fi privaţi de anumite posibilităţi în media. Va fi nevoie de o muncă în echipă. N-am fost în stare să fim uniţi. L-am reconfirmat pe Tokes Laszlo la europarlamentare. Ce greşeală am făcut! Am sprijinit o persoană care s-a întors complet împotriva noastră. (…) Cum l-am mai învins, îl vom învinge şi acum”, a conchis Gyorgy Frunda.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata