La Barcelona a început congresul mondial al telefoniei mobile

Congresul mondial al telefoniei mobile a început luni (27 februarie 2012) în capitala catalană, informează AFP. Vreme de patru zile vor avea loc diferite întâlniri şi discuţii cu principalele firme din domeniu, cu fabricanţii, dar şi pe marginea produselor giganţilor din internet, precum Google sau Microsoft.

Încă dinainte de deschiderea oficială a congresului anual, fabricanţi precum LG, HTC, Sony sau Huawei dezvăluiau deja ce noutăţi propun, în ceea ce priveşte telefoanele inteligente (smartphone).

LG a prezentat un model cu ecran foarte mare – Optimus Vu – care se apropie de cel al tablet-urilor. De asemenea, Huawei şi HTC au adus în atenţia publicului modele cu procesoare care permit navigarea pe internet cu o viteză de două ori mai mare, decât media produselor aflate deja pe piaţă.

Pe de altă parte, Sony Mobile a prezentat două modele din gama Xperia, care acoperă mai ales piaţa jocurilor de tip Playstation, mai notează agenţia franceză de presă.

Cu toate acestea, cea mai aşteptată este prezentarea noului telefon Nokia, cu sistem de operare Windows Phone Microsoft. De asemenea, Microsoft ar urma să prezinte şi versiunea beta a Windows 8, care are în vedere şi utilizatorii de telefoane mobile.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.