EUR
4,76 RON
(+0.11%)
USD
4,18 RON
(+0.4%)
GBP
5,49 RON
(+0.53%)
CHF
4,21 RON
(-0.15%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,13 RON
(+0.53%)
BGN
2,43 RON
(+0.11%)
RUB
0,07 RON
(-0.53%)
ZAR
0,29 RON
(-1.21%)
BRL
1,11 RON
(-0.1%)
CNY
0,62 RON
(+0.35%)
INR
0,06 RON
(+0.02%)

Noi sancţiuni impuse de UE contra regimului de la Damasc

0
Miniştrii de externe ai statelor membre ale Uniunii Europene, reuniţi luni (27 februarie 2012) în cadrul Consiliului Afaceri Externe, au adoptat noi sancţiuni contra regimului de la Damasc, ca urmare a continuării violenţelor contra civililor în Siria.

Astfel, comerţul cu aur, alte metale preţioas şi diamant cu entităţile publice siriene şi Banca Centrală a Siriei nu vor mai fi autorizate, iar zborurile cargo ale companiilor siriene nu vor avea acces la aeroporturile din Uniunea Europeană, cu excepţia zborurilor mixte de pasageri şi cargo.

În plus, UE va îngheţa activele din UE ale Băncii Centrale a Siriei, asigurându-se în acelaşi timp că schimburile comerciale legale se vor desfăşura în condiţii stricte.

Consiliul UE a mai decis să îngheţe activele bancare şi să interzică acordarea vizelor de intrare în UE pentru şapte miniştri sirieni, implicaţi în cazuri de încălcare a drepturilor omului.

„Deciziile de astăzi vor spori presiunile asupra celor vinovaţi de campania nemiloasă de represiune din Siria. Măsurile vizează regimul şi capacitatea acestuia de a desfăşura violenţe îngrozitoare contra civililor. Atât timp cât represiunile continuă, UE va continua să impună sancţiuni”, a declarat şefa diplomaţiei UE, Catherine Ashton.

Anterior, UE a decis în mai multe rânduri sancţiuni împotriva regimului sirian condus de Bashar al-Assad, îngheţând activele unui număr de 100 de persoane şi 38 de organizaţii şi încercând să taie furnizarea de echipamente pentru sectorul petrolier sirian.

Totuşi, măsurile adoptate de Bruxelles s-au dovedit până acum insuficiente. Potrivit organizaţiilor internaţionale pentru apărarea drepturilor omului, până în prezent 7.500 de oameni şi-ar fi pierdut viaţa în ultimele 11 luni în violenţele din Siria.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.