Ştiaţi că Waren Buffett cântă la ukulele? – hobbyuri ciudate ale oamenilor de afaceri

0

– A avea o slujbă care implică un nivel ridicat de responsabilitate şi de stres poate pune o presiune destul de mare pe corpul şi mintea unui individ. Mai ales dacă persoana în cauză conduce o întreagă companie.

Majoriatarea CEO (Chief Executive Officers) se trezesc foarte devreme şi sunt total implicaţi în munca lor, aşa că e limpede de ce au nevoie de nişte activităţi compensatorii care să îi ajute să se elibereze de grijile de la locul de muncă. Pentru aceştia, hobbyurile „nebuneşti” (şi uneori periculoase) reprezintă soluţia salvatoare.

Cu valoare de exemplu, Business Insider a făcut o listă cu 12 CEO cu hobbyuri „nebuneşti”.

 

1. CEO-ul Go Daddy, Bob Parsons nu ar fi putut să şocheze mai mult publicul, anul trecut, postând un material video în care omora un elefant în Zimbabwe. Acesta s-a justificat susţinând că a fost vorba de o vânătoare organizată pentru eliminarea a trei elefanţi care provocau daune fermierilor din zonă. Pentru acest hobby, Parsons a fost denumit „cel mai josnic CEO al anului” de către PETA.

2. Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook a stârnit şi el un frison pe pagina personală când a declarat: „tocmai am omorât un porc şi o capră”. Acesta a mărturisit pentru Fortune Magazine că a intrat într-un program de viaţă care presupune ca fiecare să mănânce numai ceea ce sacrifică cu propriile mâini. Prima pradă a lui Zuckerberg a fost, se pare, un homar, şi a fost un episod cu implicaţii emoţionale. În acest program el este consiliat de Jeese Cool, faimosul chef din Silicon Valley.

3. Preocupat de lucuri mai „înalte”, William Barron Hilton,  preşedintele lanţului hotelier Hilton – şi poate mai bine cunoscut în calitate de tată al lui Paris Hilton, – este înnebunit după zbor. Hilton le-a povestit jurnaliştilor de la Forbes că dragostea lui pentru zbor a început în perioada sa de Marină când şi-a obţinut certificarea pentru zbor în Oahu.

Acesta a încercat până acum toate aparatele de zbor inventate până azi şi găzduieşte acum o competiţie anuală de profil, în care câştigătorul are şansa să viziteze domeniul său de zbor, Flying-M.

4. Sandy Lerner, CEO la Cisco Systems scoate ce-i mai bun din ea în afara orelor de muncă în turniruri. Este unul dintre hobby-urile ei favorite, pentru care este pregătită cu toată recuzita – de la costumele de epocă la lănci. Aceasta deţine o proprietate de aproximativ 300 de hectare în Upperville, Virginia, acolo unde creşte zeci de cai Shire, special în acest scop.

5. Cel mai bogat miliardar al Indiei, şeful Reliance ADA Group, Anil Ambani aleargă adesea pe străzile din Mumbai înainte de lăsarea serii, însoţit de bodyguarzii săi. Acesta a început să se antreneze pentru maratorul din Boston, în 2003, după ce un coleg l-a chestionat în privinţa  greutăţii sale. Acum Ambani este un profesionist al maratonului.

6. În ciuda aparenţei sale blânde şi inofensive, Willianm C. Ford Jr., directorul executiv al Ford Motor, nepotul lui Henry Ford, are centura neagră  la Tae Kwon Do, în timp ce Waren Buffett, cunoscut ca fiind unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, cântă la ukulele. Buffett a ţinut, de altfel, cursuri pentru copiii unui club din Omaha, iar instrumentele pe care le atinge devin celebre. Un instrment de acest fel, purtând semnătura lui Buffet, s-a vândut pe e-Bay pentru 11.211,11 dolari pentru o cauză caritabilă.

7. Canadianul Guy Laliberté, fondatorul şi conducătorul Cirque du Soleil, a devenit celebru în egală măsură pentru crearea celui mai profesionist circ din lume şi pentru aptitudinile sale la poker. Însă el fost şi primul turist spaţial canadian, încadrat unei misiuni de conştientizare a populaţiei globului cu privire la problemele legate de apa de pe planetă. Acesta a ajuns în spaţiu în sepembrie 2009, făcând şi o emisiune de 2 ore, care a fost transmisă în câteva dintre marile oraşe ale lumii.

8. Lui Sir Richard Branson – cunoscutul lider al grupului Virgin îi place să călătorească extrem – mai ales în moduri care doboară recorduri mondiale. Acesta a vut mai multe încercări de acest fel – de exemplu a avut o tentativă de a înconjura Pământul într-o călătorie neîntreruptă, într-un balon cu aer cad (a eşuat). Însă, printre încercările sale reuşite, se numără traversarea Canalului Mânecii într-un vehicul-amfibie (o oră şi 40 de minute) şi traversarea aceleiaşi porţiuni într-un balon cu aer cald, un an mai târziu.

9. Larry Ellison, CEO la Oracle Corporation este de neîntors când vine vorba de competiţiile de yachting, fiind deţinătorul unuia dintre cele mai mari yachturi din lume. Acesta obişnuieşte să participe la competiţii majore – între care se numără Maxi World Championship – pe care l-a câştigat de 5 ori –, şi Cupa Americii, la care participă constant.

10. Jeff Taylor are distincţia de a fi fost numit unul dintre cei mai excentrici CEO din lume. Acesta este deţinătorul recordului pentru cea mai mare distanţă parcursă la ski nautic, record pe care şi l-a însuşit de 5 ori.

11. În sfârşit, fostul CEO de la Motorola, Mike Zafirovski, caută mereu să îşi pună în valoare aptitudinile. Acesta a răspuns provocării de a participa la o competiţie de triathlon IronMan (6 000 metri înot, 180 kilometri ciclism şi mataron) în 13 ore şi 37 de minute. A doua zi, Mike Zafiroski a fost cooptat de Motorola.

 

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.