EUR
4,76 RON
(+0.21%)
USD
4,19 RON
(+0.21%)
GBP
5,55 RON
(+0.8%)
CHF
4,19 RON
(+0.18%)
AUD
2,98 RON
(+0.06%)
CAD
3,14 RON
(+0.1%)
BGN
2,43 RON
(+0.13%)
RUB
0,07 RON
(-0.52%)
ZAR
0,29 RON
(+0.34%)
BRL
1,10 RON
(-0.05%)
CNY
0,62 RON
(+0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.23%)

Andrei Pavel explică revocarea sa din funcţia de căpitan al echipei de Cupa Davis

0
Fostul mare tenisman român Andrei Pavel a dat publicităţii o scrisoare deschisă în care explică motivele şi contextul revocării sale din funcţia de căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis a României.

”Destituirea din funcţia de căpitan al lotului masculin de Cupa Davis a survenit fără o înştiinţare din partea Federaţiei Române de Tenis. La momentul demiterii am aflat decizia, cu consternare, de la componenţii echipei de Cupa Davis, abia ulterior am primit un e-mail din partea Federaţiei Române de Tenis în care am fost anunţat că nu mai ocup poziţia de căpitan nejucător al echipei. Contextul revocării din funcţie include considerente exclusiv subiective, demiterea în sine prevalând argumente personale susţinute de conducerea federaţiei”, afirmă Pavel în document.

Pavel a participat timp de 16 ani la meciurile din Cupa Davis, perioadă în care echipa României a făcut parte din Grupa Mondială, între cele mai bune 16 echipe din lume.

”Motivaţia participării mele a fost una patriotică, ea stând la baza celor 62 de meciuri jucate şi a celor 40 de victorii. În nenumărate rânduri am ignorat riscurile prezentate de echipa medicală, jucând accidentat la spate din dorinţa de a nu rata şansa pe care România o definea la momentul respectiv”, a subliniat Pavel.

”În calitate de căpitan al lotului naţional, poziţie pe care am acceptat-o cu mândrie şi onoare, am depus toate eforturile în sprijinirea jucătorilor din lot în cadrul turneelor şi în jocul pe care îl practică, încercând să aduc echipei experienţa mea în cadrul Cupei Davis. (…) La fiecare acţiune a echipei şi nu numai, am fost alături de jucători susţinând pregătiri separate cu câteva zile înainte de reunirea loturilor şi apoi păstrând juniorii în angrenajul lotului mare pentru a le da şansa acumulării de experienţă”, a mai spus Pavel, care a menţionat şi cooptarea lui Gabriel Trifu în staff-ul său, precizând că a încercat să aducă alături de echipă mari campioni ca Ion Ţiriac şi Ilie Năstase, ”propunere respinsă din start de către preşedinta FRT, Ruxandra Dragomir, care nu agreează aceste mari valori ale tenisului românesc”.

Pavel susţine că demiterea sa a venit ”ca urmare a refuzului meu sau al lui Gabriel Trifu de a accepta jocurile de culise ale
Federaţiei Române de Tenis şi pe fondul politicii conducerii federaţie, care aduce prejudicii grave lotului naţional. Acţiunile federaţiei confirmă, în repetate rânduri, o politică pe considerente pur subiective, aflate în contradicţie cu performanţele echipei de Cupa Davis”.

Andrei Pavel, care a câştigat în cariera sa trei titluri ATP, în septembrie 2005 a ocupat locul 13 în clasamentul ATP şi a jucat 62 de meciuri în Cupa Davis, obţinând 40 victorii pentru România, a menţionat că scrisoarea deschisă a venit în urma suportului pe care l-a primit de la componenţii lotului de Cupa Davis (Horia Tecău, Victor Hănescu, Adrian Ungur, Victor Crivoi şi Marius Copil), ”care m-au susţinut atât în faţa federaţiei, cât şi a ministerului de specialitate şi a Comitetului
Olimpic şi Sportiv Român”.

Comitetul Director al Federaţiei Române de Tenis a decis prin vot, în şedinţa din 17 noiembrie 2011, numirea lui Ciprian Porumb în funcţia de căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis.

Andrei Pavel a fost demis în luna octombrie din funcţia de căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis, în acelaşi timp şi Irina Spârlea din cea de căpitan nejucător al echipei de Fed Cup, iar ”motivele au fost faptul că Andrei Pavel şi Irina Spârlea nu sunt mereu disponibili. Ei vin o săptămână sau două pe an în România, apoi comunicarea destul de scăzută între conducerea Federaţiei Române de Tenis şi ei”, după cum a explicat Ruxandra Dragomir, preşedinta FRT.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.