Ascensiunea Crinei Coco Popescu pe Muntele Sidley, certificată de World Records Academy

Alpinista Crina Coco Popescu (17 ani) a primit certificarea din partea World Records Academy pentru ascensiunea, în premieră, a Muntelui Sidley (4.285 m), cel mai înalt vulcan din Antarctica, parte a Circuitului Seven Volcanoes – cei mai înalţi vulcani de pe fiecare continent, se arată într-un comunicat.

Reuşita Crinei Coco Popescu a fost desemnată cea mai valoroasă realizare feminină în alpinismul de altitudine în anul 2011, de către Federaţia Română de Alpinism şi Escaladă.

Coco Popescu, legitimată la Clubul Montan Altitudine, are ca obiectiv atingerea în acelaşi an (2012) a Polului Nord şi a Polului Sud. Reuşita în ambele expediţii ar înseamnă stabilirea unui nou record mondial de vârstă, Crina devenind cea mai tânără sportivă care realizează, în acelaşi an, Polul Nord şi Polul Sud pe schiuri.

Crina Coco Popescu are în palmares 7 recorduri mondiale de vârstă şi două europene, este Maestră a Sportului de la vârsta de 14 ani, iar din 23 ianuarie 2011 este prima alpinistă din lume care a încheiat Circuitul Seven Volcanoes şi singura alpinistă din lume în echipă care a făcut premiera pe Mt. Sidley.

Alpinismul se alătură astfel altor sporturi certificate cu performanţe româneşti de către World Records Academy: atletism (Constantina Diţă, Valeriu Tomescu), gimnastică (Nadia Comăneci, Octavian Bellu, Mariana Bitang), fotbal (Helmuth Duckadam).

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.