CNA a amânat decizia de sancţionare a postului Antena 3

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) au amânat, marţi (28 februarie 2012), decizia de sancţionare a postului de televiziune Antena 3, pentru abateri repetate la legea audiovizualului şi limbaj injurios folosit de moderatorul Mihai Gâdea în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei”.

Membrii CNA au votat de şase ori aplicarea unei sancţiuni, propunerile fiind de la 20.000 lei amendă la întreruperea emisiei timp de 10 minute, în intervalul orar 19.00-19.10.

Cum niciuna din aceste propuneri nu a întrunit majoritatea necesară, decizia a fost amânată pentru şedinţa CNA de joi.

CNA a luat în discuţie, marţi, mai multe sesizări, în care se reclamă atitudinea şi limbajul moderatorului Mihai Gâdea faţă de preşedintele CNAS, Lucian Duţă, în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei” de la Antena 3, din 22 februarie, care avea ca temă principală lipsa morfinei pentru bolnavii de cancer.

Nemulţumit de răspunsurile oferite de Lucian Duţă, care a intervenit telefonic în emisiune, Mihai Gâdea l-a jignit pe preşedintele CNAS spunându-i: „dumneavoastră sunteţi un nesimţit”, „sunteţi jalnic”, „sunteţi un dobitoc”, „sunteţi un mitocan”.

La finalul emisiunii, Mihai Gâdea şi-a cerut scuze pentru limbajul folosit, arătând însă că „s-a încărcat” cu mesajele venite de la bolnavii de cancer.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata