EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(-0.02%)
CHF
4,18 RON
(-0.01%)
AUD
3,00 RON
(-0.01%)
CAD
3,17 RON
(-0%)
BGN
2,42 RON
(0%)
RUB
0,06 RON
(0%)
ZAR
0,30 RON
(-0.03%)
BRL
1,13 RON
(-0.03%)
CNY
0,62 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0.01%)

Fabrica de mezeluri Aldis, Grădina zoologică şi câteva mii de hectare de teren agricol, în pericol de a fi inundate

0
Fabrica de mezeluri Aldis, Grădina zoologică şi câteva mii de hectare de teren agricol sunt în pericol de a fi inundate, luni seara, din cauza creşterii apei de pe canalul siderurgic şi a lipsei batardourilor de la fosta staţie de captare a apei de pe platforma siderurgică.

„În acest moment, nivelul apei de pe canalul siderurgic este destul de crescut din cauza faptului că în urmă cu ceva timp au fost furate, bănuim, acele stăvilare sau acel „călugăr” care bloca apa din canalul siderurgic către fosta staţie de captare de pe platforma siderurgică Călăraşi. Acum s-a inundat bazinul de nămol de la fosta staţie de captare a apei care comunică printr-un alt stăvilar cu canalul Jirlău. Există în acest moment pericolul inundării fabricii de mezeluri Aldis, de asemenea există pericolul inundării Grădinii zoologice şi mai mult decât atât acest canal Jirlău comunică printr-un sistem de desecare cu balta Călăraşi şi există pericolul inundării unei suprafeţe destul de mari de teren arabil” a declarat luni (27 februarie 2012) seara, directorul Gărzii de Mediu Călăraşi, Rareş Ionescu.

Potrivit acestuia, staţia SPE Jirlău trage în prezent apa cu trei motoare în acea zonă dar din păcate nu poate face faţă.

„În acest moment s-a convocat o şedinţă de lucru formată din reprezentanţi ai ISU, reprezentanţi ai primăriei Călăraşi şi de asemenea de la Aldis şi de la 20 de societăţi comerciale care pot interveni cu utilaje. De asemenea, a fost contactat şi proprietarul acelui bazin şi acelei staţii de captare a apei. Este vorba de SC Tenaris. S-a luat decizia să se intervină în această seară. Ne mobilizăm acum: care poate să vină cu o wolă, care poate să vină cu două, trei rabe de nisip. De asemenea, Tenarisul va confecţiona dintr-o tablă destul de groasă ceva care să poată bloca apa însă ca o situaţie provizorie pentru că dacă nivelul apei va creşte în acel bazin este posibil să comunice cu canalul Jirlău prin alte căi”, a mai spus Rareş Ionescu.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.