EUR
4,76 RON
(+0.11%)
USD
4,18 RON
(+0.4%)
GBP
5,49 RON
(+0.53%)
CHF
4,21 RON
(-0.15%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,13 RON
(+0.53%)
BGN
2,43 RON
(+0.11%)
RUB
0,07 RON
(-0.53%)
ZAR
0,29 RON
(-1.21%)
BRL
1,11 RON
(-0.1%)
CNY
0,62 RON
(+0.35%)
INR
0,06 RON
(+0.02%)

Valeriu Zgonea solicită demararea procedurilor pentru discutarea în Parlament a Raportului CC privind activitatea CNAS

0

Vicepreşedintele PSD Valeriu Zgonea a solicitat marţi (28 februarie 2012) colegilor de Parlament demararea procedurilor pentru discutarea în Legislativ a Raportului Curţii de Conturi privind activitatea CNAS, pentru a se constata cine se face vinovat de neregulile grave din sistemul sanitar.

Într-un comunicat transmis, Zgonea spune că aşteaptă cu interes Raportul Curţii de Conturi pe anul 2011 şi a adăugat că „eternul pacient este sistemul sanitar românesc”.

„În fiecare zi, ne convingem că statul reformat de Traian Băsescu şi de PDL înseamnă să-i laşi pe cetăţeni în plata Domnului. În fiecare zi, descoperim că preocupările celor aflaţi astăzi la guvernare nu au nicio treabă cu problemele oamenilor. Pentru toate lucrurile grave care se întâmplă, nimeni nu îşi asumă răspunderea. De mai bine de o săptămână, bolnavii de cancer din România supravieţuiesc fără morfină. Medicii oncologi de la cel mai mare spital din Oltenia spun că sunt realmente sideraţi de atitudinea la limita umanităţii a celor responsabili. În prezent, în România sunt 20.000 de bolnavi de cancer care depind de morfină. Dacă şeful CNAS poate dormi liniştit, pentru pacienţi lipsa morfinei înseamnă chinuri”, afirmă deputatul PSD în comunicatul citat.

El a criticat şi faptul că Guvernul a reacţionat „abia după o campanie energică de presă” în acest caz, apreciind că această atitudine nu schimbă datele problemei.

„S-au alocat 750.000 de lei din fondul de rezervă bugetară, pentru a fi reluate importurile de morfină. Aceşti bani vor ajunge pentru aproximativ o lună. (…) Alocarea banilor din fondul de rezervă pentru morfină nu este decât o soluţie temporară. Cei responsabili ar fi trebuit să preîntâmpine această situaţie. Un astfel de blocaj s-ar putea produce oricând pentru că sunt multe medicamente care nu au înlocuitor în România. Lipsa morfinei aduce în prim plan nenumăratele nereguli din sistemul sanitar românesc şi managementul dezastruos prestat de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate”, a mai susţinut deputatul PSD.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.