Victor Ponta: Prefecţii puşi de PDL nu au nicio legătură cu respectarea legii şi deciziile Guvernului

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a criticat, luni (27 februarie 2012), menţinerea pe posturi a unor prefecţi, afirmând că prim-ministrul Mihai-Răzvan Ungureanu „ori nu poate să facă nimic şi, atunci, stă degeaba în funcţia în care stă, ori nu vrea să facă nimic, ceea ce e mult mai grav”.

„PDL îşi vede, mai departe, de treabă. La fel, îşi văd, mai departe, de treabă, prefecţii Guvernului, cei care se supun direct, sunt reprezentanţi, în teritoriu, ai domnului prim-ministru Mihai-Răzvan Ungureanu. Prefectul de la Vrancea este bine-mersi, nu a răspuns pentru slaba gestionare a crizei. Prefectul de la Buzău este tot acolo. Prefectul de la Constanta, cel care, zilele trecute, a pierdut din nou procesul cu primarul din Mangalia, este bine-mersi, în funcţie. Prefectul de la Giurgiu a blocat în instanţă bugetul judeţului Giurgiu şi, practic, toţi banii pentru asistenţa socială nu pot fi acordaţi oamenilor din Giurgiu. Primul-ministru Ungureanu ori nu poate să facă nimic, şi atunci stă degeaba în funcţia în care stă, ori nu vrea să facă nimic, ceea ce e mult mai grav. Înseamnă că este complice cu aceşti prefecţi, puşi, e adevărat, de Partidul Democrat Liberal, care nu au nicio legătură cu ceea ce se vorbea, şi anume: respectarea legii şi deciziile Guvernului”, a afirmat Victor Ponta, la finalul şedinţei de luni a USL.

El a spus că a aflat, în cursul zilei, că „faimosul” PNDI (Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, n.r.) continuă iar săptămânile viitoare s-au anunţat deja licitaţiile.

„Deci, 300 de milioane de euro o să-i cheltuie şi sub Guvernul Ungureanu, pentru firmele PDL, aşa cum trebuiau cheltuiţi şi sub Guvernul Boc. Nu e nicio diferenţă. Sunt aceleaşi firme, sunt aceleaşi sume, 300 de milioane de euro. Vă rog să comparaţi cei 300 de milioane de euro, pentru afacerile de campanie, 250 de primari PDL, 50 PSD şi 35 PNL. În această direcţie se duc cei 300 de milioane de euro şi vă rog să-i comparaţi cu banii acordaţi, 750 de mii de lei, pentru medicamente. Asta este situaţia. Mă îndoiesc că o să reuşim să vorbim despre lucruri serioase şi care privesc viaţa de zi cu zi a oamenilor”, a mai spus Victor Ponta.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.