Inflaţia în zona euro a scăzut la 2,6% în luna ianuarie

0
Rata anuală a inflaţiei în zona euro a scăzut în ianuarie la 2,6%, de la 2,7% în decembrie, conform unei estimări publicate miercuri (29 februarie 2012) de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În pofida scăderii, rata inflaţiei în zona euro a rămas peste ţinta avută în vedere de Banca Centrală Europeană (BCE), care vrea să menţină creşterea preţurilor sub, dar în apropiere, de două procente.

În Uniunea Europeană, rata anuală a inflaţiei a scăzut în ianuarie la 2,9%, de la 3% în decembrie. Ţările cu cea mai ridicată rată anuală a inflaţiei au fost Ungaria (5,6%), Estonia (4,7%), Slovacia şi Polonia (ambele cu 4,1%). România a înregistrat în ianuarie o rată a inflaţiei de 2,8%, faţă de 3,2% în decembrie.

În schimb, România se situează în continuare pe primul loc în UE atunci când este vorba de creşterea medie a preţurilor pe total în ultimele 12 luni, cu un avans de 5,5%, urmată de Estonia (5%) şi Marea Britanie (4,4%). La polul opus se situează Suedia şi Irlanda (ambele cu 1,3%) şi Slovenia (2,1%).

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.