Peste 600 de sindicalişti BNS şi Cartel Alfa protestează în Piaţa Victoriei, împotriva măsurilor de austeritate

Peste 600 de sindicalişti din cadrul Blocului Naţional Sindical (BNS) şi CNS „Cartel Alfa” protestează de la ora 14.00, în faţa Muzeului Grigore Antipa din Piaţa Victoriei, împotriva măsurilor de austeritate luate de Guvern în ultima perioadă.

„Până la această oră, în Piaţă s-au strâns peste 600 de sindicalişti ai Blocului Naţional Sindical şi ai CNS Cartel Alfa. Oamenii au venit să protesteze împotriva măsurilor de austeritate luate de Executiv în ultimul interval de timp, una dintre cele mai importante revendicări referindu-se la cuantum-ul salariului minim. Potrivit coşului lunar de consum, salariul minim ar trebui să fie de 950 lei, însă în acest moment este de numai 700 lei, ceea ce împiedică salariaţii să poată duce un trai decent”, a declarat Ion Pisc, vicepreşedintele BNS.

Potrivit acestuia, protestatarii doresc deblocarea dialogului social, în paralel cu crearea de noi locuri de muncă.

„Vrem ca Guvernul să renunţe la politica disponibilizărilor continue, fără a asigura reconversia profesională şi încadrarea pe noi locuri de muncă a persoanelor rămase fără serviciu. Populaţia activă a României trebuie să aibă posibilitatea de a munci în propria ţară pentru un salariu decent, astfel încât oamenii să nu mai fie nevoiţi să emigreze în alte ţări mai bogate pentru a putea supravieţui”, a mai spus vicepreşedintele BNS.

Acţiunea de protest din Piaţa Victoriei este programată să se desfăşoare între orele 14.00-16.00, cele două Confederaţii Sindicale organizând însă mitinguri şi în faţa sediilor prefecturilor din toată ţara.

Protestele din România au loc în aceeaşi zi în care sute de mii de lucrători din cele 27 de ţări europene participă la acţiuni similare, în cadrul unei campanii iniţiate de Confederaţia Europeană a Sindicatelor.

Protestele precedă reuniunea Consiliului European programată să aibă loc în zilele de 1 şi 2 martie 2012 şi în cadrul căreia ar urma să fie ratificat noul tratat fiscal. Atât BNS cât şi CNS „Cartel Alfa” se opun ratificării acestui tratat, deoarece conţine prevederi care împiedică dezvoltarea economică viabilă pentru ţara noastră.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.