Angela Merkel este gata să consimtă o creştere a capacităţii MES

0
Cancelarul german, Angela Merkel, este gata să cedeze apelurilor lansate de partenerii Germaniei şi să consimtă o creştere a capacităţii Mecanismului European de Stabilitate (MES), informează joi (01 martie 2012) cotidianul Süddeutsche Zeitung, care citează surse apropiate guvernului.

Berlinul nu consideră necesară o întărire a MES, pe fondul unei relaxări a presiunii asupra pieţelor de la începutul anului, dar cancelarul ar fi gata să cedeze în faţa opiniei „restului lumii”, adaugă AFP, care preia ştirea.

„Nu vom putea rezista la nesfârşit presiunii” exercitate de celelalte ţări europene şi Fondul Monetar Internaţional (FMI), care cer cu insistenţă punerea mai multor bani pe masă, potrivit unei surse citate de cotidian.

Pentru moment, s-a prevăzut ca Germania să aducă un capital de 22 de miliarde de euro la MES şi garanţii la un nivel maxim de 211 miliarde de euro.

În cadrul coaliţiei de guvernământ (conservatorii din CDU/CSU şi liberalii din FDP), o creştere a facturii este foarte prost văzută.

Deputaţii majorităţii au renunţat însă la menţionarea unui refuz explicit faţă de orice întărire a MES, într-o moţiune adoptată luni în Bundestag-ul german (camera inferioară a parlamentului federal), aminteşte sursa citată.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.