Mark Rutte respinge ideea că vetoul Olandei împotriva aderării României şi Bulgariei la Schengen izolează ţara sa

0
Premierul olandez, Mark Rutte, a afirmat că nu are cunoştinţă de nici un fel de efecte negative asupra Olandei din cauza respingerii de către guvernul său a aderării României şi Bulgariei la Schengen, potrivit unor informaţii apărute joi (01 martie 2012) pe site-ul NIS News Bulletin.

”Ministrul de finanţe Jan Kees de Jager n-ar fi putut să domine ultima reuniune a Eurogrup în modul în care a făcut-o dacă Olanda ar fi căzut în dizgraţie”, a declarat Rutte în Camera Inferioară a Parlamentului.

El a reacţionat astfel la declaraţiile deputatului creştin-democrat /CDA/ Henk Jan Ormel, care şi-a exprimat temerea că Olanda ar putea deveni izolată în Europa.

Olanda a fost singura ţară din Schengen care a respins admiterea României şi Bulgariei în spaţiul liberei circulaţii.

Premierul olandez a respins ideea că Olanda este singulară la Bruxelles. ”Urmăm politicile stabilite în coaliţie”, a afirmat Rutte, amintindu-i lui Ormel că partidul său, CDA, este unui dintre semnatarii acordului coaliţiei de guvernare.

Ormel şi-a exprimat temerea că poziţia Olandei ar putea avea consecinţe negative asupra obiectivelor olandeze din alte domenii. Parlamentul creştin-democrat a precizat că este preocupat în legătură cu efectele negative asupra eforturilor Olandei de a-şi reduce contribuţia la UE cu un miliard de euro.

Totodată, el se teme că aceasta ar putea submina şi eforturile Olandei de a limita imigraţia prin reglementări mai stricte privind reîntregirea familială.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.