Al unsprezecelea jurnalist al The Sun arestat în ancheta privind mituirea unor oficiali

O jurnalistă de la tabloidul britanic The Sun a fost arestată joi (01 martie 2012), în cadrul presupusei afaceri de mituire a unor oficiali din poliţie în schimbul informaţiilor, a anunţat Scotland Yard, citat de AFP.

Potrivit unei surse de la News International, jurnalista arestată este Virginia Wheeler. Ea este cel de-al unsprezecelea actual sau fost jurnalist de la The Sun arestat în cadrul anchetei de corupţie.

Arestarea ei survine la câteva zile după ce un responsabil al poliţiei a afirmat în faţa unei comisii de anchetă că la cotidianul britanic există „o cultură” care constă în plătirea poliţiştilor, militarilor şi a altor funcţionari în schimbul informaţiilor.

The Sun este cel mai citit cotidian din Marea Britanie, fiind proprietatea magnatului Rupert Murdoch, ca şi tabloidul News of the World, închis în urma unui scandal al interceptărilor telefonice în iulie 2011.

În cadrul anchetei de corupţie au fost arestate în total 23 de persoane, printre care un poliţist, un angajat al Ministerului britanic al Apărării şi un ofiţer al armatei.

Virginia Wheeler lucrează de şapte ani la The Sun şi face parte în prezent din echipa ediţiei duminicale a tabloidului, „The Sun on Sunday”, lansată la 26 februarie pentru a înlocui News of the World.

Scandalul interceptărilor ilegale şi ramificările sale au obligat deja grupul Murdoch să despăgubească peste 50 de victime. Potrivit poliţiei, News of the World a interceptat convorbirile telefonice a 800 de persoane în anii 2000, printre care personalităţi, membri ai familiei regale sau cetăţeni aflaţi în atenţia publică.

Miercuri, James Murdoch, fiul magnatului Rupert Murdoch, şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al News International, filiala din Marea Britanie a grupului News Corporation.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.