Aproape jumătate dintre adulţii americani au un smartphone

0
Telefoanele mobile „deştepte” sunt în prezent mai răspândite decât telefoanele mobile clasice în rândul adulţilor americani, potrivit unui studiu publicat joi (01 martie 2012), ce confirmă o tendinţă de răspândire agresivă a acestor „minicomputere de buzunar”, scrie AFP.

Conform studiului realizat de centrul universitar Pew Research Center, aproape jumătate /46%/ dintre americanii în vârstă de cel puţin 18 ani deţineau un telefon multifuncţional în februarie, faţă de 41% care aveau în posesie un telefon mobil obişnuit şi 12% care nu foloseau niciunul dintre cele două.

Un studiu efectuat în luna mai a anului trecut concluziona că doar 35 la sută dintre americanii adulţi aveau un „smartphone”, faţă de 48% care utilizau un dispozitiv mobil clasic.

Aparatele cu sistem de operare Android, conceput de Google, sunt cele mai numeroase, ele aflându-se în mâinile a 20% dintre proprietarii acestor tipuri de aparate, faţă de 15% în mai 2011.

iPhone-urile celor de la Apple se află pe locul secund, cu 19% dintre utilizatori, comparativ cu 10% în mai, devansând clar Blackberry, al celor de la Research in Motion, aflat în scădere /6% dintre utilizatori în februarie, faţă de 10% în mai/.

Numai 2 la sută din restul „mobinauţilor” au un aparat cu sistem de operare Windows, dezvoltat de Microsoft, un procent neschimbat prin raport cu luna mai.

Cercetarea Pew Research Center a arătat că toate categoriile demografice, bărbaţi şi femei, tineri şi persoane de vârsta a doua sau a treia, urbani şi rurali, bogaţi şi mai puţin înstăriţi, cu toţii au participat la dezvoltarea fenomenului „smartphone”.

Studiul a fost realizat între 20 ianuarie şi 19 februarie pe un eşantion de 2.253 de adulţi şi are o marjă de eroare de plus minus 2,7 puncte.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.