Barack Obama a făcut tranziţia la „timeline” pe Facebook şi i-a înţepat pe rivalii săi republicani

Preşedintele american Barack Obama şi-a modificat joi (01 martie 2012) profilul de pe site-ul de socializare Facebook, optând pentru formatul „timeline” şi făcând o aluzie amuzantă la controversa cu republicanii legată de locul său de naştere.

Primul comentariu ce poate fi citit pe profilul liderului de la Casa Albă conţine o imagine în care apare, cu caractere îngroşate, data de naştere a acestuia – 4 august 1961 – având dedesubt fotografia unei căni de cafea ce are imprimat pe o parte certificatul de naştere din Honolulu, capitala arhipelagului american Hawaii din Pacific, al preşedintelui.

Pe cealaltă parte a cănii, care poate fi achiziţionată în SUA la preţul de 22,50 dolari, apare o fotografie a primului şef de stat de culoare din istoria Americii, surâzând, şi având deasupra sloganul „Made in USA”.

Potrivit AFP, prin nota de umor, Obama le transmite un mesaj adversarilor săi republicani, în contextul în care unii dintre aceştia au pus anul trecut la îndoială faptul că acesta s-ar fi născut pe teritoriul SUA, determinând Casa Albă să publice în aprilie 2011 actul de naştere complet al conducătorului.

La scurtă vreme, echipa de campanie a lui Obama a decis să utilizeze facsimilul acestui document pentru a decora căni şi tricouri „Obama 2012”, disponibile pe site-ul de internet al candidatului şi menite să fie vândute pentru a finanţa campania. Pagina de Facebook a lui Obama, gestionată de echipa de campanie prezidenţială, are peste 25,4 milioane de fani.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.