Cererea de gaze naturale este estimată la 17,384 milioane MWh, în martie

0
Cererea totală de gaze naturale în luna martie este estimată la circa 17,384 milioane MWh, conform propunerii din raportul de fundamentare întocmit de Transgaz şi transmis Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei.Cererea de pe piaţa reglementată este estimată de Transgaz la 7,064 milioane MWh, din care 3,03 milioane MWh pentru consumatorii non casnici şi 3,733 milioane MWh pentru cei casnici.

Cererea de pe piaţa consumatorilor eligibili este preconizată la 9,206 milioane MWh, iar consumul tehnologic (căruia nu i se aplică structura amestecului de gaze) la 1,113 milioane MWh.

Amestecul de gaze naturale pentru consumatorii noncasnici de gaze, cu excepţia producătorilor de energie termică, va fi compus din gaze din producţia internă – 47% şi import – 53%, conform propunerii Transgaz.

ANRE a avizat, în ceea ce priveşte amestecul de gaze pentru consumatorii casnici şi producătorii de energie termică, ca acesta să fie compus în proporţie de 92% din producţia internă şi 8% din import.

Cererea avizată de ANRE este de 5,953 milioane MWh.

Pentru consumatorii non casnici, cu excepţia producătorilor de energie termică, ANRE a avizat un amestec format din 49,58% gaze din producţia internă şi 50,42% dim import.

Programul de înmagazinare pentru luna martie prevede o cantitate de 3,362 milioane MWh.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.