Să scrii un email de mulţumire după un interviu nu este opţional!

– Jessica Liebman, managing editor la Business Insider, cea care face selecţia candidaţilor la interviurile pentru posturile din redacţie, scrie în publicaţia engleză despre ceea ce trebuie să facă neapărat un candidat după o întâlnire cu un potenţial angajator: să scrie un e-mail de mulţumire.

„Dacă nu primesc un email de mulţumire după întâlnirea de la interviu, presupun că acea persoană nu îşi doreşte postul, că este dezorganizată şi e foarte probabil să uit repede de ea”, scrie editorul.

Mesajul de mulţumire aduce, aşadar, puncte suplimentare unui candidat în procesul final de selecţie şi trebuie să cuprindă câteva formule simple:

Citeste si:  Statele din Balcanii de Vest trebuie să folosească fondurile de preaderare (interviu cu ambasadorul Adrian Constantinescu)

–    „Mulţumesc pentru oportunitatea pe care mi-aţi oferit-o de a fi acceptat(ă) la interviu.”
–    „Îmi doresc cu adevărat acest post.”
–    Foarte scurt, scrieţi de ce sunteţi candidatul perfect pentru post.

Jessica Liebman recomandă ca e-mailul să fie trimis în mai puţin de 24 de ore de la interviu, cât întâlnirea cu un candidat este încă proaspătă în memoria evaluatorului. Sub nici o formă nu trimiteţi un mesaj scris de mână: este o metodă depăşită, ar putea să se piardă pe traseu şi are un aer definitiv, în timp ce un e-mail încurajează iniţierea unui dialog.  

Citeste si:  Bashar Al-Assad are trei opţiuni: fuga, lupta şi negocierea

“Dacă primesc un email în aceeaşi zi, la scurt timp după interviu, înţeleg că am un candidat entuziasmat şi interesat de postul pe care îl ofer”, adaugă aceasta.

Chiar dacă e-mailul nu este citit, în cazul în care intervievatorul va căuta numele unui candidat în căsuţa de mesajul, cuvintele de mulţumire vor fi un indiciu că acesta îşi doreşte cu adevărat  postul.

Mesajul poate fi corelat cu discuţia avută la interviu, poate aduce scurte completări şi poate fi oricât de natural sau de formal decide fiecare. Mai mult, evaluatorul este impulsionat să dea un răspuns mai rapid, să trimită o întrebare sau să deschidă un dialog mai amplu, completează Liebman.

Citeste si:  Auto: România ocupă locul 15 în clasamentul internaţional al piloţilor de raliu
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close