EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(-0.02%)
CHF
4,18 RON
(-0.01%)
AUD
3,00 RON
(-0.01%)
CAD
3,17 RON
(-0%)
BGN
2,42 RON
(0%)
RUB
0,06 RON
(0%)
ZAR
0,30 RON
(-0.03%)
BRL
1,13 RON
(-0.03%)
CNY
0,62 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0.01%)

Slăbiciunea pentru machiaj relevă o stimă de sine scăzută

0

Experţii apreciază ca nesănătoasă atitudinea femeilor faţă de produsele cosmetice, indicând că pentru reprezentantele sexului frumos din zilele noastre machiajul a devenit un mijloc de autoapărare, destinat să ascundă nemulţumirea de sine şi o stimă de sine scăzută, relatează portalul MedDaily, cu referire la un recent studiu întreprins la cererea Renfrew Center Foundation.

Astfel, o echipă de experţi americani de la Harris Interactive au chestionat 1292 de femei cu privire la atitudinea lor faţă de machiajul de zi cu zi şi produsele cosmetice.

În opinia femeilor chestionate, o faţă fără machiaj este asociată cu lipsa de atractivitate, iar unele dintre acestea nici nu concep să iasă pe stradă „fără scutul protector”.

Aproximativ 44% dintre acestea au recunoscut că, nemachiate, ar avea o stimă de sine scăzută; 16% au spus că sunt lipsite de şarm fără cosmetice. Mai mult, 14% dintre acestea au mărturisit că s-ar simţi de parcă ar „ieşi dezbrăcate pe stradă” fără machiajul zilnic.

Între altele, 44% au afirmat că recurg la machiaj pentru a-şi ascunde defectele.

În urma acestui studiu, a rezultat că un sfert dintre femeile chestionate au început să folosească produsele cosmetice de la vârsta de 13 ani.

Rezultatele sondajului, potrivit experţilor, relevă o atitudine nesănătoasă faţă de produsele cosmetice la nivel de societate. În plus, acest comportament ar putea constitui primul pas către probleme mai grave de sănătate, de la cele de natură psihică până la tulburări alimentare.

Foto: Cut-throatbeauty.com

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.