SUA, mai puţin dependente de petrolul de import de la sosirea lui Obama la Casa Albă

0
Preşedintele american Barack Obama a afirmat joi (01 martie 2012) că SUA au devenit mai puţin dependente de petrolul de import de la sosirea sa la putere, având alături un grafic în sprijinul politicii sale energetice, transmite AFP.

Obama, care a efectuat o scurtă deplasare la Nashua /New Hampshire, nord-estul ţării/ cu opt luni înaintea alegerilor prezidenţiale, a subliniat că „în urmă cu şase ani, 60% din petrolul nostru provenea din import. De când am fost învestit, dependenţa SUA faţă de petrolul de import a scăzut”.

În 2010, cantitatea de petrol de import a ajuns „la mai puţin de 50% pentru prima dată în 13 ani”, a precizat Obama, afişând un grafic imprimat. „Motivul pentru care dependenţa noastră faţă de petrolul din străinătate a scăzut are legătură cu politicile aplicate de administraţia noastră şi de cea a predecesorului meu”, republicanul George W. Bush, a recunoscut liderul de la Casa Albă.

„Şi, indiferent de numele succesorului meu, el va trebui să continue” în aceeaşi direcţie, a adăugat el. Această problemă „nu va fi rezolvată prin slogane şi argumente ipocrite”, a continuat Obama, cu trimitere la oamenii politici care, în an electoral, promit scăderi ale preţului carburantului.

După cum a făcut-o deja într-un discurs pe aceeaşi temă în Florida /sud-est/, Barack Obama a făcut apel la adversarii săi republicani din Congres să voteze suprimarea subvenţiilor acordate industriei petroliere, în valoare de patru miliarde de dolari potrivit lui. O astfel de sumă este „revoltătoare”, a subliniat el. „Puteţi fi solidari cu companiile petroliere sau cu americanii”, a conchis el, la adresa aleşilor.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.