Un mediu de lucru „fun” mai important decât un salariu mare

– Pentru cei care caută să îşi schimbe locul de muncă sau să se angajeze, un mediu de lucru mai relaxat şi mai deschis la interacţiunile interpersonale este perceput ca fiind mai atractiv decât compensaţiile salariale şi oportunităţile de promovabilitate în cadrul unei companii, scrie Business Insider.

http://www.financiarul.ro/wp-content/uploads/birou-amuzant-ww.jpg

Acesta este rezultatul unui studiu recent realizat cu privire la factorii consideraţi a fi semnificativi în alegerea unui loc de muncă. Studiul a examinat importanţa unui mediu de lucru prietenos în contextul deciziilor luate de aplicanţii pentru un job.

Mai exact, studiul a examinat impactul mediului de lucru în comparaţie cu alţi factori asociaţi locului de muncă, analizând proporţia importanţei acordate interacţiunilor sociale într-un mediu destins, responsabilităţilor atipice sau activităţilor non-formale.

În condiţiile în care ne confruntăm cu un ritm de viaţă din ce în ce mai solicitant şi mai stresant, rezultatele, previzibile, au fost acelea că potenţialii angajaţi preferă un mediu destins şi prietenos în locul unor oportunităţi salariale, şi renunţă la posibilitatea de a urca pe scara ierarhică în cadrul unei companii pentru un job unde se acordă atenţie condiţiilor de lucru oferite angajaţilor.

Foto: BusinessInsider.com

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.