Dacian Cioloş recomandă Greciei să-şi pună în valoare „atuurile” agricole

Grecia trebuie să-şi pună în valoarea „atuurile” în materie de diversitate şi calitate a produselor agricole, a subliniat vineri (02 martie 2012) la Atena comisarul european pentru agricultură Dacian Cioloş, transmite AFP.

„Cred că Grecia are multe atuuri în materie de diversitate şi calitate a produselor agricole care nu au fost încă puse în valoare”, a declarat Dacian Cioloş la sfârşitul unei întâlniri cu oficialii greci pe tema reformei Politicii Agricole Comune (PAC).

Subliniind că reforma PAC are „multe elemente favorabile pentru Grecia”, Dacian Cioloş a scos în evidenţă că „în această perioadă economică dificilă sectorul agricol este capabil să contribuie în mod pozitiv la evitarea concentrării şomerilor în oraşe”.

Comisarul european a adăugat că în pofida situaţiei bugetare dificile la nivelul UE, Comisia Europeană a decis să menţină bugetul PAC pentru periaoda 2014-2020, deoarece „agricultura este singurul sector capabil să menţină şi să creeze locuri de munc în multe zone rurale din UE”.

Politica Agricolă Comună „favorizează instalarea tinerilor în mediul rural prin măsuri de sprijin financiar în primii cinci ani”, a spus Dacian Cioloş.

Anterior, Dacian Cioloş a declarat că viitoarea PAC va avea instrumente financiare pentru promovarea produselor tradiţionale şi pentru organizarea producătorilor, exprimându-şi speranţa că proiectul de reformare a Politicii Agricole Comune (PAC) va fi adoptat cât mai repede, poate chiar până la începutul anului viitor.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.