Germania: 820 de ferme afectate de virusul Schmallenberg

Aproximativ 820 de ferme de bovine, ovine şi caprine au fost afectate de virusul Schmallenberg, care cauzează malformaţii congenitale la animale, au anunţat vineri (02 martie 2012) autorităţile sanitare, citate de AFP.

Potrivit raportului prezentat la 2 martie, virusul Schmallenberg a fost detectat la 716 ferme de oi, 66 de ferme de vaci şi 38 de ferme de capre, a precizat Institutul Friedrich-Loeffler (FLI), însărcinat cu supravegherea epizootiilor în Germania.

Dintre acestea, 525 de ferme afectate se află în trei din cele 16 landuri ale Germaniei, şi anume Renania de Nord, Saxonia Inferioară şi Hessa.

În Germania, boala s-a manifestat în principal prin miei născuţi morţi sau cu malformaţii cerebrale. Consecinţele acesteia pentru viţei, a căror perioadă de gestaţie este mai lungă, vor deveni vizibile în cursul lunii martie.

FLI estimează că primele cazuri de infectare datează din vara anului 2011 şi aminteşte că virusul, transmis prin muşcăturile de insecte, nu poate fi transmis la om sau de la un animal la altul, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii Animalelor (OIE).

Cu toate acestea, Institutul federal de supraveghere sanitară Robert-Koch (RKI) a declarat pentru AFP că a lansat o investigaţie pentru a se asigura că niciun fermier nu a fost infectat.

„Am cerut crescătorilor de ovine mostre de sânge care sunt analizate în prezent”, a precizat purtătorul de cuvânt al RKI.

Virusul, identificat pentru prima dată în noiembrie 2011 în Germania, în satul Schmallenberg, a mai fost detectat în Olanda, apoi în Belgia, Franţa, Marea Britanie şi recent în Italia.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.