Inactivitatea este un duşman al sănătăţii, al psihicului

0

Ambasadorul Onorific al României pentru Anul European al Îmbătrânirii Active, Iolanda Balaş-Soter, a afirmat vineri (02 martie 2012), la conferinţa de lansare a Anului European al Îmbătrânirii Active şi Solidarităţii între Generaţii că lipsa de activitate, indiferent dacă este psihică sau intelectuală, dăunează sănătăţii şi psihicului.

„Inactivitatea este un duşman al sănătăţii, al psihicului. Mişcarea înseamnă viaţă, sănătate, dorinţa de a fi sănătos„, a spus Iolanda Balaş.

Aceasta a arătat că Federaţia Română de Atletism are în calendarul său incluse competiţii destinate sportivilor veterani care obţin performanţe remarcabile atât în ţară cât şi în străinătate. Unul dintre exemplele date a fost cel al Elenei Pavlu, în vârstă de 83 de ani, o alergătoare de rezistenţă care s-a distins pe plan naţional şi european şi care urmează să plece la o competiţie de profil în Canada.

„Aş vrea să văd şi la Bucureşti un cros cu participarea a 30 de mii de oameni, ca la Paris”, a spus Ambasadorul Onorific al României.

În încheiere, Iolanda Balaş – Soter a lansat invitaţia către toate generaţiile de a face cât mai multă mişcare.

„Nu performanţăci sport pentru sănătate”, a spus Iolanda Balaş-Soter.

Vineri, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS), în parteneriat cu Reprezentanţa Comisiei Europene (CE) în România, a organizat conferinţa naţională de lansare a „Anului European al Îmbătrânirii Active şi al Solidarităţii între Generaţii – 2012”.

„A îmbătrâni activ înseamnă a profita de tot ce oferă viaţa, indiferent de vârstă – la serviciu, acasă sau în cadrul comunităţii, iar această abordare este benefică nu doar pentru persoana în cauză, ci pentru întreaga societate”, subliniază website-ul europa.eu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.