O treime din britanice ar prefera sâni mai generoşi decât un IQ mai mare

0

Multe din tinerele britanice care au participat la un sondaj au spus că preferă să aibă sâni mai mari şi un IQ mai scăzut, potrivit sondajului realizat de site-ul My Voucher Codes. Numai 43% din femei cred că inteligenţa constituie un atu de seducţie.

Un sfert din tinerele între 18 şi 25 de ani cred că ar fi mai fericite dacă ar avea sâni mai mari.

Unele merg chiar mai departe: 60% din tinerele intervievate sunt de părere că bărbaţii le-ar găsi mai atrăgătoare dacă ar avea câteva numere în plus la sutien.

Experţii consideră că de vină pentru aceste opinii sunt fotografii ale vedetelor care apar în reviste. Kat Banyard de la UK Feminista spune în Daily Mail: „Femeile sunt supuse în prezent unor presiuni fără precedent. Ele fac comparaţii şi se concentrează pe corpul lor. Industriile care pun accentul pe felul în care se percep femeile sunt în plin avânt – aceasta înseamnă că, de la o vârstă foarte tânără, femeilor li se spune că aparenţa este mai importantă decât faptele lor.”

Specialista consideră că acest lucru ar putea avea consecinţe grave: „Pot apărea atunci tulburări alimentare, precum şi măsuri extreme, cum ar fi chirurgia plastică.”

Psihologul Mamta Saha adaugă: „Cultura celebrităţii este mai accesibilă decât înainte. Suntem bombardaţi cu fotografii de femei minunate, cu particularităţi fizice ca buzele groase sau busturile generoase. Este uşor să le priveşti şi să faci legătura între cum arată şi succesul de care se bucură. Acest lucru se poate transforma însă în obsesie nesănătoasă.”

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.